Weekend

Fiats lille baby bliver elektrisk

En helt ny generation Fiat 500 lander til sommer, men kommer kun som ren elbil og til en høj pris. Den eksisterende model fortsætter med benzinmotor, så længe der er kunder til det.

Den tredje generation af Fiat 500 er helt nyudviklet og er større end den kendte model. Største nyhed er dog, at den kun leveres som elbil. Prisen bliver hele 289.990 kr. Foto: Fiat Den lukkede og meget opretstående front minder meget om den originale 500-model fra 1957. Foto: Fiat Indvendigt er instrumenteringen holdt simpel, selvfølgelig med en stor skærm på 10,25 tommer. Foto: Fiat I første omgang bliver den elektriske 500 solgt som cabriolet, men efterfølgende kommer mere ordinære versioner, hvor prisen også falder. Foto: Fiat

Måske er det her det bedste bevis på, at elbilerne for alvor kommer nu. En af markedets mest ikoniske biler, den lille Fiat 500, med aner tilbage til 1957, er præsenteret i en helt ny generation og kun som elbil.

Bilen er helt nyudviklet, bl.a. med en ny platform, men udvendigt ligner den sig selv. Dimensionerne har til gengæld ændret sig markant, for den er gjort seks centimeter bredere og højere, mens afstanden mellem akslerne er øget med to centimeter til gavn for bagsædepladsen. Vi kan dog trøste med, at Fiat 500 stadigvæk er under fire meter lang. ..

Læs også