• For abonnenter
Weekend

Kan vi tillade os at spise caviar?

Caviar har i flere århundreder været symbol på luksus. Men støren, hvis æg betragtes som de fineste af de fineste, er truet. Caviar fra opdræt kan dog også være problematisk at spise, mener konsulent hos Dyrenes Beskyttelse.

Artiklens øverste billede
Nikolaj Mortensen er assisterende køkkenchef på Krogs Fiskerestaurant i København, hvor caviar har været på menuen i en årrække. Foto: Ivan Riordan Boll

Der skal som regel en række sociale, kulturelle og økonomiske komponenter i spil, før en spise kan betegnes som en luksus.

Hvis indholdet på tallerkenen serveres i små mængder, kan det understrege fortællingen om gastronomisk eksklusivitet. Ligeledes, hvis madvaren består af elementer fra en truet dyreart. Spisen må desuden gerne have en ældgammel og mytisk fortælling knyttet til sig. Og så skal maden selvfølgelig være dyr og ikke til at betale for hvem som helst. Alt sammen ingredienser i caviar.

Ifølge en bestemmelse fra EU skal delikatessen vel at mærke staves med ”c”, hvis der er tale om rogn fra støren, der betragtes som ægte caviar. Frem for kaviar med ”k” fra mere ”ufine” varianter af rogn fra eksempelvis

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.