Weekend

Let opgradering til Peugeot 308

På falderebet af modellens levetid får Peugeot 308 et mindre facelift, som bl.a. omfatter digital instrumentering som i den nye 2008-model.

Peugeot har ryddet op i udstyrslisterne for 308-modellen, der trods sin alder kan byde på det meste i moderne sikkerhedsudstyr. Foto: Peugeot Peugeot 308 kan nu smykke sig med samme fuldt digitale i-cockpit, som den helt nye 208 også har. Foto: Peugeot Modelprogrammet omfatter nu fem motorer, hvor de tre er benzinmotorer. Foto: Peugeot

Rammerne er de samme, men indendørs sker der store ændringer i Peugeot 308. Det franske mærkes spydspids i mellemklassen får nemlig en ny fuld digital instrumentering af samme slags, som ses i den helt nye og høje model 2008.

Det nye i-cockpit med en central højopløselig skærm på 10 tommer giver et tiltrængt løft til modellen, som kan dateres tilbage til 2013 og ellers står på kanten af et generationsskifte. Den nye instrumentering, der selvfølgelig omfatter Apple Carplay/Android Auto, kan også tilføjes navigation fra Tomtom med live-opdateringer. Det er en instrumentering, der har en glanslak som de seneste smartphones og på den måde skaber et specielt miljø, fremhæver Peugeot.

Mulighederne for sikkerhedsudstyr er også udvidet og omfatter nu adaptiv fartpilot med køassistent, 180 graders kamera, vejbaneassistent, automatisk op- og nedblænding, skilteaflæser og advarsel for blinde vinkler.

Motorprogrammet er reduceret og omfatter nu en lille håndfuld. Det er benzinversionerne 1,2 Puretech med 110 hk og 130 hk. Dieselversionerne hedder 1,5 HDI med 100 hk og 130 hk. For både benzin og diesel kan de største versioner fås med ottetrins automatgear. For de sportslige findes stadig 1,6 GTI-versionen med 263 hk og 340 Nm.

Med opgraderingen følger også tre nye basisudstyrsniveauer, nye farver og nye aluminiumsfælge. Opgraderingen er dog et forsøg på at holde modellen i søen ganske kort tid. 308’eren har herhjemme været ret usynlig på salgslisterne, og den har længe været solgt til kampagnepriser.

En ny 308 forventes på markedet i 2021, men det nøjagtige tidspunkt kendes ikke.

Lyt også til Jyllands-Postens bil-podcast ”Bilradio”.

Læs også
Top job