Weekend

Gastronomisk sommertogt i Danmark: Her er restauranterne, du skal rejse efter

For få årtier siden ville det have føltes som en straf at skulle på kulinarisk rundtur i Danmark. I dag er hele landet spækket med store madoplevelser, der uden problemer rækker til en uges ferie eller mere. Madanmelder Rasmus Palsgård udpeger de steder, du bør overveje at besøge denne sommer.

Molskroens køkken er baseret på lokale råvarer og fokus på bæredygtighed. Foto: Jesper Rais Japansk wagyu-kød med kaviar og karamelliseret løgpuré er en af de delikate kombinationer, man kan få serveret på Restaurant Fusion i Aalborg. Foto: Søren Gammelmark Syttende er Sønderjyllands nye stjernerestaurant. Foto: Claes Bech-Poulsen På Søllerød kro får man det hele: Kogekunst på højeste niveau, fremragende service og en smagfuld og samtidig afslappet stemning. Foto: Rasmus Palsgård Steffen Villadsen er køkkenchef på Molskroen, hvor fokus på bæredygtighed  går hånd i hånd med luksuriøse råvarer. Foto: Jesper Rais Lækkerier på Molskroen. Foto: Jesper Rais Rasmus Palsgård. Foto: Nicklas Ingemann Stjernekokken Paul Cunningham står i spidsen for Henne Kirkeby. Foto: Kim Vadskær

Det er ikke forbudt at rejse til udlandet denne sommer, men mange vælger at holde sommerferien i Danmark og benytte lejligheden til at se nærmere på nogle af de seværdigheder, der er inden for vore egne grænser.

Tager vi det gastronomiske landkort i brug, er der også masser at komme efter over hele landet fra nord til syd og fra øst til vest. ..

Læs også
Top job