Weekend

Bayern München har vundet Champions League

Bayern Münchens franske kantspiller Kingsley Coman blev finalens Champions League-helt, da han afgjorde kampen til tyskernes fordel i en underholdende og chancerig finale.

Bayern München har vundet sin sjette Champions League-titel.

Det står klart, efter klubben søndag aften slog Paris Saint-Germain med 1-0 i finalen i Lissabon på en scoring af den franske kantspiller Kingsley Coman.

Bayern München har dermed vundet klubbens samtlige 11 kampe i denne Champions League-sæson med en samlet målscore på 43-8.

Kampfakta

22’ Skud på stolpen af Robert Lewandowski

28’ Gult kort til Alphonso Davies

52’ Gult kort til Serge Gnabry

52’ Gult kort til Leandro Paredes

56’ Gult kort til Niklas Süle

59’ Mål af Kingsley Coman

81’ Gult kort til Neymar

83’ Gult kort til Thiago Silva

85’ Gult kort til Layvin Kurzawa

94’ Gult kort til Thomas Müller


Chancerig første halvleg

Det var Bayern, der startede finalen mest på bolden, mens Paris Saint-Germain så ud til at ryste den værste nervøsitet af sig i klubbens første Champions League-finale. Franskmændene lurede på kontramuligheder mod det højtstående Bayern-forsvar.

Det kastede en stor dobbeltchance til Neymar af sig efter 17 minutter, men Bayern-keeper Manuel Neuer gjorde sig bred og fik reddet situationen til hjørnespark.

Fem minutter senere var det så Bayern, der var tæt på i den anden ende. Venstre back Alphonso Davies slog et fladt indlæg i feltet til topscorer Robert Lewandowski, der vendte rundt og sparkede bolden på stolpen.

I det efterfølgende angreb spillede parisernes hurtige spillere rundt om et par Bayern-forsvarere, og det gav en fin mulighed til Ángel Di María, der med sit mindre gode højreben tæskede bolden over mål.

Efter 31 minutter kom chancen så til Bayerns polske målmaskine Robert Lewandowski. Angriberen pandede et indlæg fra tyskernes højreside på mål fra kanten af det lille felt, men PSG-keeper Keylor Navas parerede flot hovedstødet væk fra mål, før en PSG-forsvarsspiller fik afværget situationen.

Lige før pausefløjtet fik PSG så en gylden mulighed, da Bayerns David Alaba smed bolden i en opspilsfejl lige udenfor feltet. Kylian Mbappé blev efter et fikst sammenspil spillet fri til en god position midt i Bayern-feltet, men det franske stortalent sparkede lige på Manuel Neuer. Derved forblev det 0-0 ved pausen.

Frustreret PSG-hold

59 minutter skulle der så gå, før vi fik føringsmålet. Bayern Münchens højre back Joshua Kimmich smed et indlæg ind til Kingsley Coman, der nemt kunne heade 1-0-målet i netmaskerne.

Blot tre minutter senere gav samme opskrift så endnu en stor chance til målscorer Coman. Thomas Müller sparkede et indlæg til bagerste stolpe, hvor Coman igen stod umarkeret, men hans afslutning blev reddet på stregen af PSG’s anfører Thiago Silva.

Ti års vindere af Champions League

Bayern München vandt søndag aften Champions League efter en finalesejr på 1-0 over Paris Saint-Germain.

Her følger vinderne fra de seneste ti år i Champions League:

  • 2020: Bayern München
  • 2019: Liverpool
  • 2018: Real Madrid
  • 2017: Real Madrid
  • 2016: Real Madrid
  • 2015: FC Barcelona
  • 2014: Real Madrid
  • 2013: Bayern München
  • 2012: Chelsea
  • 2011: FC Barcelona

Efter 69 minutter fik PSG så en glimrende mulighed for at udligne. Angel Di Maria lavede en genial aflevering ind i feltet til en fremadstormende Marquinhos, men Manuel Neuer måtte igen diske op med en fodparade.

Derefter foregik spillet på Bayerns præmisser. Det tyske storhold havde held med at sløve spillet med mange frispark mod et tydeligt frustreret PSG-hold. Tyskerne var gode til stadig at gå højt på presset på PSG’s banehalvdel, og det holdt i lange faser PSG-holdets hurtige angribere langt væk fra Bayern-feltet.

I første tillægsminut fik PSG så chancen for at udligne til sidst, da Mbappé kreerede en stor chance til den indskiftede angriber Eric Maxim Choupo-Moting, der ikke fik ram på bolden, som trillede ud til målspark.

Kampen sluttede derfor med en tysk triumf efter en 1-0-sejr, og dermed vandt Bayern klubbens første Champions League i syv år.

Læs også
Top job