Weekend

I kongens kælder

Det er fransk, det er klassisk, og der er dybde i smagen på Kong Hans, der har været i front på den gastronomiske scene siden 1976.

Kong Hans Kælder har været en institution i dansk gastronomi siden 1976. Foto: Nicolai Lorenzen Flambering ved bordet - de går all in på traditionen i Kong Hans Kælder.  Foto: Nicolai Lorenzen Det var fra begyndelsen omgærdet med mange myter, hvad der foregik i den gastronomiske kælder. Foto: Nicolai Lorenzen Jomfruhummer med asiatisk tvist var den vildeste ret denne aften.  Foto: Nicolai Lorenzen Vinkortet er tungt og godt - og her er mange gode fund.  Foto: Nicolai Lorenzen madanmeldelse.Kong Hans KælderVingaardsstræde 6Kbh madanmeldelse.Kong Hans KælderVingaardsstræde 6Kbh madanmeldelse.Kong Hans KælderVingaardsstræde 6Kbh Ostevognen - et tegn lå civilisation. Foto: Nicolai Lorenzen Der flamberes. Foto: Nicolai Lorenzen


De første pressefolk, der sneg sig ned på Kong Hans ved åbningen i 1976, kom egentlig ikke for at spise, men for at fotografere regningen, for den var en skandale. Ja, hele projektet var lettere skandaløst i et Danmark af dåsemad på 100 måder, og det blev jo ikke bedre af, at den frække Klaus Rifbjerg var med i historien som en af foregangsmændene bag. Sven og Lene Grønlykke havde fem år tidligere åbnet Falsled Kro på Fyn med Michel Michaud bag gryderne, så da holdet rykkede til København og inkluderede Store Klaus, sendte Ekstra Bladet en mand undercover til Vingårdstræde for at forarges. Over sceneriet, over gæsterne og altså – ikke mindst – over regningen. For Kong Hans var nyt og fremmed. »Jeg turde næsten ikke gå derned. De talte fransk og alt muligt, det var ikke et sted, hvor man bare gik ned og sagde hej,« har kokken Erwin Lauterbach sagt; han tog senere mod til sig. ..

BRANCHENYT
Læs også