Weekend

Test af Huawei P40 Pro+: Så stærk er Huaweis vildeste smartphone

Huaweis absolutte topmobil byder på lynhurtig opladning og et ekstremt kamera med et væld af avancerede fotomuligheder.

Foto: Huawei

Smartphone:

Huawei P40 Pro+

Vejl. pris:

9.999 kr.

Da Huawei lancerede sine seneste topmobiler, var det i første omgang uden den mest ekstreme model. Nu er P40 Pro+ imidlertid kommet til Danmark. På skærm, processor og flere andre features er den mere eller mindre identisk med P40 Pro – læs vores test af denne mobil her.

Designet minder også meget om P40 Pro, dog er bagsiden keramisk, og så er mobilen tykkere og tungere. Det er der en god grund til, for på visse punkter har den væsentligt stærkere teknologi.

Læs også: Doro 8080 [TEST]: Bedstemor-mobilen er blevet brandlækker

Kraftfuldt kamera

Det gælder først og fremmest kameraet. Du får ikke mindre end fem af slagsen på bagsiden og to på fronten.

Hovedsensoren er 50 MP og faktisk større end den, der sidder i mange ”rigtige” kameraer. Det betyder, at mobilkameraet har en forrygende evne til at suge lys. Selv i nærmest bælgmørke får P40 Pro+ skarpe og farvestærke billeder i kassen.

Der er ingen grund til at bruge den indbyggede natfunktion, for resultaterne er faktisk bedre uden kunstig optimering.

Der er to zoomkameraer med optisk zoom på 3x og 10x. Med digital assistance kan der zoomes helt op til 100x. Resultaterne er overraskende gode, dog kæmper kameraet lidt med at finde fokus ved så ekstrem zoom. Hold dig på under 30x, så er billederne rigtig gode.

Læs også: iPhones er nemmere at hacke end Android-mobiler - Huawei er sværest

Videoegenskaberne, især ved lav belysning er ligeledes imponerende. Og så har kameraet også den ret vilde 256x slowmotion-effekt, som man også finder i P40 Pro.

Selfiekameraet får hjælp af en infrarød sensor til ultrapræcis fokus og gode bokeh-effekter.

Lynhurtig opladning

Batteriet er ikke voldsomt i sin kapacitet med 4.200 mAh, men Huawei har altid være god til at holde på strømmen, så mobilen kan snildt klare sig et par dage. Opladningen er dog af en styrke, vi ikke har set tidligere. P40 Pro+ oplader ikke kun lynhurtigt, når du sætter kabel i, den lader lige så hurtigt trådløst – hvis du altså har en trådløs oplader, der understøtter de 40 W, den kan trække. Vi testede med Huaweis egen og fik mobilen fuldt ladt op på knap en time. Ret imponerende. Andre enheder kan oplades ved at lægge dem bag på mobilen.

Læs også: Mobilen kan smitte: Sådan holder du den ren

Skærm og processor er identisk med P40 Pro. Her sætter Pro+ ingen nye standarder, men følger fint med konkurrenterne.

Hvad med apps?

Og så er der selvfølgelig lige det med apps. Kort sagt er det ikke længere det store problem. Denne mobil er ikke afhængig af Google, så at de har trukket stikket på software og opdateringer, har ingen indflydelse her. Og har du ikke noget imod at hente apps fra alternative kilder, kan du stort set finde alt via den nye ”Find apps”-tjeneste. Læs mere her.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

BRANCHENYT
Læs også