Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her møder vi en fotograf, der ser, tænker og komponerer som en maler 

Pressefotografen Mads Nissen lader os komme helt tæt på Mette Frederiksen under coronakrisen i en fascinerende udstilling på Det Nationalhistoriske Museum.

Corona rammer verden
Ansvarets tyngde har sat sine tydelige spor hos statsminister Mette Frederiksen i dette mesterlige fotografi: ”Træt”. Foto: Mads Nissen/Politiken Fra mørket til lyset. Et realistisk fotografi, men det er svært ikke at tolke billedet symbolsk – og lægge i det, hvad man selv vil: ”Mette Frederiksen”. Foto: Mads Nissen/Politiken

Det er ikke en statsminister, diverse politiske ledere, embedsmænd eller de øverste ansvarlige fra sundhedsmyndighederne, vi ser her. Det er mennesker af kød og blod. Trætte, forvirrede, tyngede, sammenbidte. Der er intet filter. Det var sådan, de så ud den fatale dag i marts.

Mads Nissens fotografier af statsminister Mette Frederiksen på dagen for det berømte pressemøde i marts, hvor Danmark blev lukket ned til det knap så berømte, men mindst lige så skelsættende møde i april, hvor landet gradvist skulle åbnes op igen, er gribende og fascinerende. Gribende, fordi de involveredes følelser bliver vist på en måde, vi ikke er vant til. Fascinerende, fordi vi råt for usødet kommer bag facaden af spindoktorer og christiansborgsk bureaukrati. ..

BRANCHENYT
Læs også