Weekend

Forlag lancerer ny rejsebogsserie om togrejser

Bøgerne henvender sig i første omgang til rejsende i Øst- og Sydøsteuropa.

På togrejse gennem Tjekkiet. Foto: Getty Images

»At rejse med tog er noget særligt. Du ser landskabet glide forbi vinduerne, drømmer og fantaserer. At rejse med tog er romantisk. Det er en rejse i sig selv. Du kommer ofte til at tale med dine medrejsende og lærer mere om det land, du befinder dig i. Du slipper desuden for irriterende sikkerhedskontrol i lufthavne og ventetid på din kuffert, når du er nået frem.«

Sådan præsenterer folkene bag forlaget MR. East deres nye rejsebogsserie, som de kalder ”På togrejse i”.

De første fire bøger i serien er netop udkommet og handler om Tjekkiet, Ungarn, Polen og Slovakiet. Bøgerne er opbygget efter den samme skabelon og omhandler de respektive landes jernbaner, de forskellige rabatter, man kan opnå, oplysninger om indkvartering samt en lang række praktiske oplysninger om det pågældende land.

Bøgerne giver endvidere forslag til fire rundrejser i landet samt forslag til egnede områder for ferieformer som vandreferie, cykelferie, storbyferie, kulturferie osv. Alt sammen suppleret med korte, interessante historier om det pågældende land.

»En rejse med tog er ikke kun hyggelig og rar, den er også miljøvenlig. Rejser du med tog, er du samtidig med til at nedsætte CO2-forbruget. At rejse med tog er nemlig det miljøvenligste transportvalg sammenlignet med fly eller bil,« forklarer forfatter og forlægger Ota Tiefenböck, som i mange år har dækket Øst- og Centraleuropa for flere danske medier.

Ud over de allerede udkomne bøger er bøger om at rejse med tog i Rumænien og Bulgarien under forberedelse. Til næste år er det endvidere planen, at der skal udkomme bøger med fokus på den vestlige del af Balkanhalvøen.

Alle de udkomne bøger udkommer samtidig også som e-bøger, så man som rejsende kan have bogen på sin mobil.

BRANCHENYT
Læs også