Weekend

Internationalt livsstilsmagasin har kåret verdens mest cool bydele

Et enkelt dansk nabolag er som det eneste i Norden repræsenteret blandt de 40 sejeste kvarterer i verden.

Eixample er både beboelseskvarter og hjemsted for nogle af arkitekten Gaudis berømte bygninger. Foto: Getty Images

Medarbejderne på rejse- og livsstilsmagasinet Time Out, der udgiver publikationer i byer over hele verden, sammensætter hvert år en liste over verdens mest cool kvarterer, baseret på lokal information fra mere end 38.000 byboere.

I år, hvor mange flere mennesker har brugt mere tid end normalt i deres egne kvarterer, er ingen undtagelse.

Mens nedlukning, rejserestriktioner og diverse sikkerhedsforanstaltninger har ramt byer og lande verden over, har det været endnu vigtigere end ellers, at lokalsamfundet har trivedes til glæde for de fastboende.

Førstepladsen i år indtages af Eixample i Barcelona. Eixample kan egentlig opdeles i det luksuriøse og turistede Dreta de l’Eixample og det mere jordnære boligområde Esquerra de l’Eixample.

”Under Barcelonas strenge nedlukning,” siger Time Out, ”blev gårdene i Esquerras boligblokke omdrejningspunkt for byens energi, hvor beboere klædt ud i kostumer organiserede dans og musik fra deres altaner.”

På de følgende pladser følger Downtown Los Angeles, det gamle kvarter Sham Shui Po i Hong Kong, Bedford-Stuyvesant i Brooklyn New York, Yarraville i Melbourne samt Wedding i Berlin.

Berlinerbydelen fremhæves blandt andet for de ting, der ikke sker.

”Weddings sidegader er stille nok til at garantere, at du får en god nats søvn, når du har besøgt den lokale Biergarten,” skriver Time Out. Om dagen kan man desuden nyde området omkring Plötzensee-søen og frodige Volkspark Rehberge.

Nørrebro i København er det eneste nordiske islæt på listen over de 40 mest cool kvarter.

Det fremhæves for at være en forskelligartet, multietnisk bydel lige nord for Københavns berømte søer.

”I en by kendt for gastronomi er dette et område, hvor lokalbefolkningen rent faktisk kommer eller tager hen for at spise og drikke,” skriver Time Outs udsendte, der fremhæver steder som naturvinbaren Pompette, det etiopiske spisested Ma’ed og Thairestauranten Ranees, mens det også anbefales, at man går en morgentur på Assistens kirkegården, hvor H. C. Andersen ligger begravet.

BRANCHENYT
Læs også