Weekend

Kate Mara er god som gymnasielærer, der indleder et forhold til sin charmerende elev, men hvad er pointen?

Dramaserien ”A Teacher” gør forholdet mellem en gymnasielærer og hendes 18-årige elev til et spørgsmål om romantik i stedet for overgreb.

Tiltrækningen mellem Eric (Nick Robinson) og hans nye engelsklærer Claire (Kate Mara) er ikke til at tage fejl af, men “A Teacher” behandler deres forelskelse som en romance og ikke et overgreb. Det er ret mærkeligt. Foto: HBO Nordic

Det er tydeligt, at afsenderen bag FX Network-serien ”A Teacher”, der herhjemme kan ses på HBO Nordic, tager seriens emne alvorligt. Hver afsnit indledes med en advarsel om, at indholdet kan virke stødende, og afsluttes med en opfordring til at søge hjælp, hvis man selv har været offer for grooming, som det, at en ældre person lokker en væsentligt yngre til at indlede et seksuelt forhold, hedder på moderne dansk.

Men når man ser ”A Teacher”, hvis ubestemte entalsform giver indtryk af, at det, der sker i serien, er noget, der kunne ske for hvem som helst. Og måden, hvorpå forholdet mellem den unge gymnasielærer Claire Wilson (Kate Mara), der lige er begyndt på sit nye job som engelsklærer på en high school, og hendes 18-årige elev Eric Walker (Nich Robinson) bliver skildret, vidner ikke ligefrem om overgreb og forbrydelse. Snarere om skæbnebestemt romantik. ..

BRANCHENYT
Læs også