Weekend

Åh nej, vi skal møde Belgien igen til EM i sommer

Det danske landshold havde ære af første halvleg, men indkasserede tre mål efter pausen og kunne ikke styre Romelu Lukaku.

Han er næppe opflasket på pommes frites og vafler, den belgiske angrebskolos Romelu Lukaka. To gange i anden halvleg smadrede han det danske håb om at vinde Nations League-puljen. Det er naturligvis ærgerligt, men det værste er, at Danmark til sommer skal op mod Lukaku og Belgien igen ved EM-slutrunden. Belgien vandt 4-2 og hele tiden sad man med en fornemmelse af, at belgierne ikke for alvor spillede sig ud.

Det danske landshold var på sin vis bedst i første halvleg, men fodboldkampe varer halvanden time og lidt til, og efter pausen var belgierne nådesløse og straffede dansk uopmærksomhed. Den slags er klasse, og Belgien er nummer et på Fifas verdensrangliste af flere årsager. En af dem: stjernespillere hele vejen rundt, mod Danmark havde de end ikke en af de bedste, Eden Hazard med, men dog hans lillebror, Thorgan.

Egentlig fik Simon Kjær skubbet bolden væk fra Romelu Lukaku, derfra røg den hen til Pierre Emile Højbjerg, som med tåen skubbede den videre, men lige ud til Youri Tielemans: Bum, 1-0 til Belgien, og fra det øjeblik - efter tre minutter - var det op ad bakke.

Men danskerne kravlede op, forholdsvis hurtigt faktisk, for hjemmeholdet brød sig ikke om at blive skubbet ned i eget felt, når de skulle sætte angreb i gang. Det udnyttede Danmark til at æde sig ind i kampen.

På forhånd var Simon Kjær og kollega Andreas Christensen udmærket klar over, at Romelu Lukaku ville være næsten umulig at vriste bolden fra, og det holdt stik. Derfor anvendte hjemmeholdet ganske ofte den kolossalt stærke angriber som spilstation med ryggen mod mål. Et andet træk var at skaffe plads til kanterne, især Thorgan Hazard i højre side havde held til at drille Joakim Mæhle.

På midtbanen havde landstræner Kasper Hjulmand naturligvis fundet plads til Pierre Emile Højbjerg, der afsonede karantæne i seneste kamp mod Island. Mod et af verdens bedste landshold vendte landstræneren retur til 4-3-3, og denne gang skulle Christian Eriksen ikke udfylde en rolle som uægte angriber. Næ, den arbejdsopgave havde FC Københavns angrebskvie Jonas Wind fået, han spillede sin fjerde landskamp, den første fra start, og han scorede sit andet mål for Danmark efter 18 minutter, da et skud fra Martin Braithwaite tog en bue ind i feltet, hvor Jonas Wind køligt headede bolden i mål.

Jonas Wind var også involveret, da Danmark midtvejs i første halvleg skulle have lavet endnu et mål: Et flot angreb blev ført på tværs af banen, Thomas Delaney fiksede belgiernes forsvar ved at hoppe over Yusuf Poulsens pasning, bag ved lå Wind, der trillede Martin Braithwaite fri. Men FC Barcelona-reservens første fod på bolden var ikke nænsom nok, og så nåede Thibaut Courtois ud og blokerede.

Det danske landshold skulle vinde for at ende som etter i Nations League-puljen, og det var baggrunden for, at danskerne fra begyndelsen af anden halvleg jagtede belgierne i boldbesiddelse og lignede et hold, der havde fået færten af sejr.

Nations League:

Belgien-Danmark 4-2 (1-1)

Mål: 1-0 Youri Tielemans (3.), 1-1 Jonas Wind (18.), 2-1 Romelu Lukaku (57.), 3-1 Romelu Lukaku (69.), 3-2 Thibaut Courtois (86., selvmål), 4-2 Kevin De Bruyne (87.)

Belgien (3-4-3): Thibaut Courtois – Toby Alderweireld, Jason Denayer, Jan Vertonghen (90. Dedryck Boyata) – Kevin De Bruyne, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Nacer Chadli – Dries Mertens, Romelu Lukaku, Thorgan Hazard (77. Thomas Foket)

Danmark (4-4-3): Kasper Schmeichel – Daniel Wass, Simon Kjær, Andreas Christensen, Joakim Mæhle – Pierre Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Thomas Delaney (70. Mathias Jensen) – Yussuf Poulsen (76. Lucas Andersen), Jonas Wind (88. Pione Sisto) Martin Braithwaite


Men sådan foregår det ikke mod Belgien. Simon Kjær begik frispark, da han brød sin forsvarskæde, og mens han og kollegerne kiggede bebrejdende på dommeren, tog Tielemans frisparket, fandt Kevin De Bruyne, der trillede Romelu Lukaka fri i medløb i feltet, hvor han pustede Joakim Mæhle af, som var han et undseeligt insekt, der havde sat sig på hans skulder.

10 minutter senere kunne Romelu Lukaku løbe ind i et indlæg fra Thorgan Hazard, lige for næsen af Simon Kjær, som ikke for alvor troede på, at han kunne vinde den duel, 3-1 til hjemmeholdet for tomme tribuner i Leuven.

I slutfasen var der en anelse spænding i få sekunder, da målmand Thibaut Courtois lod en bold rulle under sin støvle og i mål, men kort efter sparkede Kevin De Bruyne bolden op i det ene hjørne til 4-2.

BRANCHENYT
Læs også