Weekend
BREAKING

Ikke set i 10 år: Michelin-restauranter hæver niveauet i Tivoli til sommer

Forlystelseshaven Tivoli har tidligere haft gastronomi på Michelin-niveau, og til sommer sker det igen, når to restauranter med tilsammen fire Michelin-stjerner rykker ind i Det japanske Tårn.

Det japanske Tårn skal danne ramme om Michelin-mad til sommer. Foto: Lasse Salling Det japanske Tårn skal danne ramme om Michelin-mad til sommer. Foto: Lasse Salling

Tivoli er kendt for at kunne tilbyde et bredt udvalg af kulinariske oplevelser. Med udvidelsen for nogle år siden af Tivoli Food Hall, der består af en række små spisesteder placeret i stader samt et fælles spiseområde med udkig til Haven, blev der skruet ekstra op for blusset.

De helt store gastronomiske sværvægtere har dog været fraværende, siden først The Paul med Paul Cunningham og siden Thomas Herman på Herman lukkede og slukkede deres Michelin-restauranter.

Faktisk er det mere end 10 år siden, at Tivoli sidst har kunnet tilbyde gæster mad på Michelin-niveau.

Men til sommer kan man igen spise mad fra allerøverste hylde, når Restaurant AOC og færøske Koks over en periode på knap tre måneder rykker indenfor i den 177 år gamle have.

Da vi blev præsenteret for idéen om at bringe de gode, unikke danske råvarer og den nordiske smag ind i Tivoli, kunne vi ikke sige nej.

Der bliver godt nok tale om mere simple menuer end dem, man normalt finder på de to restauranter, men til gengæld rammer de formentlig også et prisniveau, som vil være tilgængeligt for en bredere gruppe af Tivoli-gæster.

Det bliver AOC, der først inviterer gæsterne indenfor i Det japanske Tårn. Restauranten har to stjerner i Michelin-guiden. Bag AOC står den prisbelønnede sommelier Christian Aarø og topkokken Søren Selin. Selin kom til AOC i 2013, og allerede i 2015 blev hans fantasifulde køkken belønnet med stjerne nummer to.

»Sommeren 2021 bliver helt speciel. Det bliver sommer i Danmark, hvor vi alle skal nyde vores eget land og dets dejlige muligheder. Derfor ser vi frem til at give Tivolis sommergæster en ekstra gastronomisk forlystelse med AOC’s pop op i Det japanske Tårn. Da vi blev præsenteret for idéen om at bringe de gode, unikke danske råvarer og den nordiske smag ind i Tivoli, kunne vi ikke sige nej,« forklarer Christian Aarø fra AOC i en pressemeddelelse.

Også hos Koks, der ligger uden for Thorshavn, og som de senere år har været et af de hotteste mål for alverdens gastroturister, er der tilfredshed med aftalen.

»Vores nye inkarnation i Tivoli vil være enklere, mere ydmyg og billigere – men med de samme organiske ingredienser, kreative teknikker og opmærksomhed på detaljer,« lover restaurantejer Johannes Jensen.

AOC vil stå for maden i Det japanske Tårn fra begyndelsen af juni til midt i juli, hvorefter Koks kører videre og serverer indtil udgangen af august måned.

»Vi er stolte af at have indgået et partnerskab med to af de bedste og samtidig mest nytænkende restauranter i Norden, for vi ved, at gæster fra ind- og udland er parate til at rejse langt for at opleve det udsøgte måltid,« udtaler Tivolis direktør, Susanne Mørch, i en skriftlig kommentar.

Tivoli tager hul på årets sommersæson den 27. marts.

BRANCHENYT
Læs også