Weekend

Der er gode takter, men det halter med udførslen i spændingsserien ”The Deceived”

En studine indleder en affære med sin litteraturprofessor, og det igangsætter en lavine af mystiske hændelser i thrilleren ”The Deceived”.

Miljøskildringen er lige i øjet i den irske miniserie ”The Deceived”. Den unge Ophelia (Emily Reid) er lykkelig over at være begyndt på sine studier i engelsk litteratur på universitetet i Cambridge. Stedet emmer af ånd, og de knirkende historiske bygninger bærer på minderne fra tidligere tiders lærdom. Men det er også tydeligt i Tobias Beer og Lisa McGees stemningsfulde iscenesættelse, at den britiske academia-højborg også rummer både farer og hemmeligheder. Særligt begejstret bliver Ophelia – hvis navnefællesskab med Shakespeares tragiske antiheltinde fra ”Hamlet” ikke er hverken tilfældigt eller subtilt – da hun møder sin engelskprofessor, den flotte og charmerende Michael Callaghan (Emmett J. Scanlan), der også straks fatter interesse for sin smukke studine.

Efter et flirtende vejledningsmøde indleder de to ikke uventet en affære, som dog motivisk ikke understøttes af andet, end at de begge finder den anden tiltrækkende. Fred være med det, men i en serie, hvor det psykologiske spiller en så afgørende rolle for spændingen, er det ærgerligt, at Beer og McGee ikke har gjort mere ud af at formidle, hvad der ligger til grund for affæren andet end banal liderlighed. ..

Læs også
Top job