Weekend

Du skal være robust for at kunne lukke al kritik ude

Andreas Christensen, dansk EM-spiller, og andre unge elitesportsfolk færdes i et univers, hvor der er en million iagttagere, der altid ved bedre.

Nå, siger de det? Andreas Christensen og andre topspillere skal i en ung alder vænne sig til sønderlemmende kritik. Foto: Hannah McKay/Reuters »Der er mange, der bukker under. Langt de færreste når helt til tops som Andreas Christensen. Det er din personlighed og evne til at holde fast i dig selv, der er afgørende,« siger landstræner Hjulmand om Andreas Christensen - her i løbeduel med Belgiens Yannick Carrasco under EM-kampen torsdag. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Han er lige fyldt 25 år, og han har siden 2014 levet i et ekstremt professionelt fodboldmiljø, han er blevet lejet ud, er kommet tilbage, er blevet sat af og tvivlet på. En rutsjetur, der kræver en vis ro og et fundament med en vis holdbarhed.

»Der er noget, der ikke helt stemmer i vores branche. Det er ikke et nemt sted at være. Og jo tidligere du finder ud af, hvor robust du er som menneske, og hvem du skal lytte til og stole på, desto bedre er du til at håndtere det,« siger Kasper Hjulmand, dansk landstræner. ..

Læs også
Top job