Weekend

Skuespiller Haesam Jakir flygtede fra krig og strøg ind på skuespillerskolen: »Jeg troede, at jeg skulle spille rollen som terrorist«

For otte år siden løb Haesam Jakir for sit liv. Omgivet af bomber krydsede han den syriske grænse. Dengang havde han aldrig gættet, at der ventede en gylden mulighed i et land langt mod nord.

Haesam Jakir er skuespiller på stykket "Terror/is/me" og tidligere flygtning fra borgerkrigen i Syrien. Trods hverken at kunne tale engelsk eller dansk kom han gennem nåleøjet og blev optaget på skuespillerskolen blot to år efter sin ankomst til Danmark. Foto: Brian Karmark Haesam Jakir bliver sminket med ler, som simulerer støv fra et terrorangreb. Han har haft terror tæt inde på livet, og han synes, det er vigtigt at huske, at der stadig findes mennesker, der lever med terror døgnet rundt. Foto: Brian Karmark Selv om han ikke kunne hverken dansk eller engelsk, kæmpede han til optagelsesprøven, og nu kan han kalde sig professionel skuespiller. Foto: Brian Karmark Haesam Jakir er skuespiller på stykket "Terror/is/me" og tidligere flygtning fra borgerkrigen i Syrien. Haesam bliver sminket med ler, som simulerer støv fra terrorangreb. Haesam Jakir bliver sminket med ler, som simulerer støv fra et terrorangreb. Han har haft terror tæt inde på livet, og han synes, det er vigtigt at huske, at der stadig findes mennesker, der lever med terror døgnet rundt. Foto: Brian Karmark Otte år er gået, siden Haesam Jakir tog sit allersidste skridt ud af Syrien og forlod alt, han kendte og elskede. Han har ikke set sin familie siden. Foto: Brian Karmark Haesam Jakir er skuespiller på stykket "Terror/is/me" og tidligere flygtning fra borgerkrigen i Syrien. Haesam bliver sminket med ler, som simulerer støv fra terrorangreb. Haesam Jakir er skuespiller på stykket "Terror/is/me" og tidligere flygtning fra borgerkrigen i Syrien. Haesam bliver sminket med ler, som simulerer støv fra terrorangreb.

Han ser på publikum med et fast blik. Det viger ikke en eneste gang under forestillingen i den fyldte teatersal. Det er de samme øjne, der for otte år siden spejdede ud over det uendelige middelhav fra en plads på en overfyldt gummibåd. Den samme mand, der løb så hurtigt, han overhovedet kunne, over en grænseovergang i frygten for at træde på en landmine.

Nu står den 31-årige skuespiller Haesam Jakir på scenen i det anmelderroste teaterstykke ”Terror/is/me”...

Læs også
Top job