Weekend

Daniel Craig slutter af som Bond med et brag

Efter 25 eksplosive og farverige agentfilm på snart 60 år i biograferne er James Bond-serien stadig vældig godt kørende. ”No Time To Die” underholder og imponerer i næsten hele sin spilletid på små to timer og tre kvarter. Den bringer mindelser frem om gamle dages storfilm i helaftensformat. Men efter Daniel Craigs tid vil der formentlig ske store ændringer.

Spørgsmålene forud for den nyeste Bond-film, ”No Time to Die”, har stået i kø: Kan machoagenten 007 overleve i en tid efter MeToo? Var ”No Time to Die” mon blevet gammel af at ligge to år på hylderne inden premieren? Og hvordan ville man mon runde Daniel Craigs tid som Bond af? Hans fem film spreder sig over hele 15 år, og dermed er han den skuespiller, der har haft rollen i længst tid. Og tiden er i sammenhæng med Bond nøgleordet – knap så meget, hvor mange film man har nået at være med i.

Tid, som i tiden, der går og gør os alle gamle, og tid, som i titlen ”No Time to Die”. Tid, som i det timeglas, der rinder ud i introduktionssekvensen på den nye film, og tid, som i ”We Have All the Time in the World”. Den gamle Bond-sang sunget af Louis Armstrong, lige før hans tid løb ud. Den får et velkomment genhør her i en film, der har langt mere at byde på end hurtige biler og roterende maskinpistoler...

Læs også
Top job