Weekend

Michael Valgren er for alvor tilbage i verdenseliten

Danmark blev ramt af flere uheld under VM i cykling, inden Michael Valgren hentede en medalje efter Julian Alaphilippes opvisning.

Michael Valgren (t.h.) med sin bronzemedalje ved siden af verdensmesteren Julian Alaphilippe og Dylan van Baarle fra Holland, der fik sølv. Foto: Yves Herman/REUTERS Michael Valgren kører til daglig for EF Education-Nippo. Foto: Tariq Mikkel Khan OL Tokyo 2020. Linjeløb for herrer på Landevej. Michael Valgren. Lørdag 24. juli 2021.

Det var ikke kun Julian Alaphilippe, der leverede en mindeværdig præstation ved årets VM i cykling.

Mens franskmanden genvandt linjeløbet for eliteherrer efter et vildt soloangreb, erobrede Michael Valgren en bronzemedalje i den belgiske region Flandern.

»Det er sgu okay,« udbrød den 29-årige dansker, da han var kommet i mål lige bag Dylan van Baarle fra Holland.

»Det er fandeme okay!« lød svaret fra et medlem af den danske delegation oven på den syvende danske medalje i VM-eliteløbet for herrer gennem tiden.

Opofrende Asgreen

Danmarks fem bud på en verdensmester svandt hurtigt ind. Først styrtede Mads Pedersen to gange. Siden udgik Mikkel Frølich Honoré også efter et styrt, mens Magnus Cort og Kasper Asgreen brugte for mange kræfter på at følge Remco Evenepoels tidlige udspil.

Derfor var der kun Michael Valgren tilbage. EF Education-danskeren sad med i favoritgruppen med bl.a. europamesteren Sonny Colbrelli, verdensmesteren Julian Alaphilippe og forhåndsfavoritter som Wout van Aert med 50 km til mål.

Hjemmebanefavoritten van Aert blev hjulpet frem af de jublende belgiske fans og holdkammeraten Remco Evenepoel, der pludselig ofrede sig efter at have skabt anarki – også på sit hold.

Det 21-årige stortalent havde været med til at splitte løbet op med sin angrebsiver lige fra begyndelsen, mens danskerne aldrig kom til at dominere løbet. Kasper Asgreen måtte til sidst indse, at det ikke blev hans dag i Flandern, og oksede i stedet for at føre Michael Valgren med op i det afgørende udbrud.

Det var den slags opofrelse, der på forhånd blev omtalt som afgørende for dansk succes. Det skulle imidlertid gerne være sket i favoritgruppen, hvor Michael Valgren sad alene og godt kunne have brugt en landsmand til at lancere angreb på skift.

I stedet leverede Julian Alaphilippe den afgørende forcering med lidt under 20 km til mål. Imens dannede Michael Valgren en forfølgergruppe med Jasper Stuyven, Dylan van Baarle og Neilson Powless. I den afsluttende spurt fik danskeren kæmpet sig ind foran Milano-Sanremo-vinderen Jasper Stuyven.

Michael Valgren havde ikke vundet et løb i næsten tre et halvt år, da han pludselig vandt to italienske endagsløb for en uge siden – først Giro della Toscana og siden Coppa Sabatini.

Succesen var et tiltrængt afbræk fra en svær periode oven på triumferne i Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race i 2018. Nu er Michael Valgren for alvor tilbage i verdenseliten, der stadig bliver hersket af en franskmand efter Julian Alaphilippes VM-opvisning for andet år i træk.

Læs også
Top job