Weekend

Boom i skiferiesalg: Danskerne ser frem til glædeligt gensyn med pisterne

Titusindvis af skientusiaster kan snart begive sig mod alpehytter, puddersne og varm kakao på pisten. Og det er ifølge turismeforsker uden frygt for smitteudbrud, for turisterne vender historisk set altid retur efter kriser.

Salget af skiferier tyder på, at lysten til Alperne og sneklædte pister er vendet tilbage. Foto: iStock Jane Widtfeldt Meged, turismeforsker på RUC, mener det er forventeligt, at rejsevanerne hurtigt bliver de samme igen. Foto: Privat

Telefonerne gløder hos skirejsearrangørerne, hvor coronaens første europæiske udbrud i Alperne synes at være et fjernt minde. Fløjter på omgang, tætstående afterski med fællessang og delte ølglas var med til at sprede smitten i februar og marts 2020. Men nu er danskerne mere end klar til at indtage pisterne igen.

»Det går rigtig stærkt med salget for tiden – vi slår vores egne rekorder fra uge til uge. Gæsterne er ekstra tidligt ude, og vi kan mærke, at de vil afsted i år. Det gælder både unge, børnefamilier og større grupper,« fortæller Rikke Levinsen, marketingansvarlig hos Skinetworks, der står bag Danski, Nortlander og Slopetrotter. ..

Læs også