Weekend

Pressemøde i Statsministeriet om oplukning af samfundet kl. 18:30 - følg det her på Finans og læs allerede nu nedenfor om planerne.

New Zealand åbner grænserne gradvist i det nye år

Gennem coronapandemien har landet været et af de mest lukkede for udefrakommende − selv ørigets egne statsborgere − men nu lettes der på indrejserestriktionerne.

Nu kan danskere igen begynde at drømme om at rejse til New Zealand. Foto: Getty Images

Siden coronapandemiens begyndelse har New Zealand fulgt en såkaldt zero covid-strategi, der har haft som mål at holde smittetallet på 0. Selv om der har været enkelte udbrud, så er det sammenlignet med andre lande lykkedes ganske godt. Ifølge tal fra Johns Hopkins University har New Zealand indtil nu haft 10.600 registrerede coronatilfælde og kun 40 døde som følge af corona.

Et vigtigt element i zero covid-strategien har været stort set at lukke helt ned for mulighederne for at rejse ind i ønationen i Stillehavet.

Restriktionerne har været så stramme, at selv de af landets egne statsborgere, som bor i udlandet, i stor udstrækning har været afskåret fra at komme hjem. Det har berørt de næsten 1 mio. new zealændere, som bor i i andre lande, herunder ca. 600.000 i Australien.

Grænselukningen har været i kraft siden marts 2020, men nu oplyser New Zealand, at man vil begynde at åbne landet i starten af 2022. Det skriver amerikanske CNN på baggrund af officielle udmeldinger fra de new zealanske myndigheder.

Grænseåbningen, som dog kun omfatter fuldt vaccinerede rejsende, vil ske i tre faser. Første fase starter den 16. januar 2022 og vil tillade indrejse af new zealandske statsborgere fra Australien. Dernæst vil new zealandske statsborgere kunne rejse ind i landet fra resten af verden fra den 13. februar. Og endelig den 30. april vil landet åbne grænserne for andre landes statsborgere. Medmindre man kommer fra det, myndighederne vurderer som et højrisikoland.

Selv om grænserne er åbne, er der dog stadig en række krav til alle, der rejser ind i landet. Man skal være fuldt vaccineret, have en frisk coronatest, isolere sig i syv dage efter ankomsten og underskrive en erklæring om, at man ikke for nylig har været i et højrisikoland.

Læs også
Top job