Weekend

Test af Lenovo Yoga Tab 13: En bærbar biograf

Til underholdning leverer denne tablet en exceptionel oplevelse, men den er dyr.

Pr-foto

Tablet:

Lenovo Yoga Tab 13

Pris:

5.999 kr.

For mange brugere er film og spil det primære formål med en tablet. Det tager Lenovo konsekvensen af med Tab Yoga 13, som er skabt til at levere den ultimative mobile underholdningsoplevelse.

Drønlækkert design

Den typiske tablet har to væsentlige mangler, når der skal nydes film og spil. Den kan ikke stå af sig selv, og lyden er i mange tilfælde så ringe, at der kræves eksterne højttalere for at få en god oplevelse.

Lenovo forsøger at imødekomme begge dele.

Der er indbygget stander, som kan klappes ud bagpå. Tab Yoga 13 kan således til enhver tid stilles opretstående. Lenovo har samtidig forsynet tabletten med en lille soundbar i bunden, der rummer fire JBL-højttalere og Dolby Atmos. Læg dertil en stor 13”-skærm, og der er nærmest tale om en lille, transportabel biograf.

Læs også: Lækker teknik: Lenovo ThinkPad X1 Fold

Designkvaliteten kan man ikke klage over. Tab Yoga 13 er fremstillet i aluminium, med en fiks detalje i form af blød velour øverst på bagsiden. Hængslet er af rustfrit stål og klippestabilt uanset, hvilken position du vinkler tabletten i.

Som en særlig detalje er der Micro-HDMI, så skærmen kan bruges som udvidelse af en bærbar. Det samme tilbyder Samsung dog trådløst.

Stærk, men lidt for dyr

Når det gælder underholdning, er der stort set ingen andre tablets, der leverer en lige så fuldendt oplevelse direkte ud af æsken. Skærmen har ikke 120 Hz som Xiaomi, men står skarpt, kontrastrigt og med stærke farver.

Læs også: Vi har haft verdens første foldbare computer i hænderne: Her er Lenovo ThinkPad X1 Fold

Soundbaren er lidt harsk i mellemtonen, men spiller med fin klarhed, flot surround-fornemmelse og høj volumen. På ydelse er Yoga Tab 13 desuden også stærk. Den har også godt med lager, nyeste Wi-Fi-teknologi, stort batteri og understøttelse af pen.

Det særlige design spænder dog ben for dens alsidighed. Som allrounder er den ikke på niveau med tablets fra Apple, Samsung og Xiaomi. Og så er prisen lidt i overkanten.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Læs også
Top job