Weekend

I ”The Gilded Age” foregår magtkampene over te og til velgørenhedsarrangementer

De nyrige kommer og ryster den gamle garde i ny periodedramaserie af manden bag ”Downton Abbey”.

Bertha (Carrie Coons) og hendes mand, George Russell, ankommer til en af de fineste adresser på Manhattan med alle deres jernbanepenge, og det huer bestemt ikke det bedre borgerskab i det usandsynligt velturnerede HBO Max-periodedrama “The Gilded Age”. Foto: HBO Max

»Jeg bekymrer mig ikke om kendsgerninger. Ikke hvis de forstyrrer mine overbevisninger.« Sådan lyder det med kølig og nøgtern selvfølgelighed fra Agnes Van Rhijn i andet afsnit af HBO Max-serien ”The Gilded Age”, der udspiller sig i en social og økonomisk brydningstid i New York i 1880’erne, hvor gamle penge, gamle regler og gamle dyder pludselig bliver udfordret af noget chokerende nyt.

Agnes, der spilles med foruroligende fornemmelse for intrigernes anatomi af den uovertrufne Christine Baranski, har selvfølgelig ingen intentioner om at lade sin status nedskalere af de indtrængende nyrige, der har bygget et svulstigt palæ på nabogrunden på hjørnet af Fifth Avenue og 61. gade på Manhattan. Men de kendsgerninger, hun ifølge citatet ikke bekymrer sig om, skal alligevel snart vise sig at komme til at forstyrre de overbevisninger, hun og søsteren Ada (Cynthia Nixon) og deres lige har. ..

Læs også
Top job