- For abonnenter
»Måske politiet kan bruge den til at lave fingeraftryk. Man skal i hvert fald ikke spise det«
En »tysk motorvejsmarcipan« blev bedømt som decideret uspiselig, da dommerpanelet blindtestede forskellige typer af rå marcipan. En gammel kending løb med sejren i et felt, der ikke i udpræget grad imponerede.
Det er fast inventar til mange familiers årlige konfektdag, grundstenen i en kransekage og for skribenten årsagen til mindst et halvt kilos vægtforøgelse hver jul.
Vi storforbruger marcipan i julemåneden. Et kig i Coops salgstal viser, at danskerne køber tre gange så meget marcipan i december som resten af året.
Men hvilken marcipan på markedet er bedst? Og hænger pris og kvalitet sammen?
Det vil dagens dommerpanel, der består af Søren Jakobsen, medejer af Michelin-restauranten Gastromé, og Anne Hjernøe, tv-kok og kogebogsforfatter, forsøge at gøre os klogere på. De tester et udvalg af otte slags ren rå marcipan, der alle på nær én ligger i næsten det samme prisleje.