Weekend

Relanceret frokostrestaurant med kvalitetsråvarer og stensikker eksekvering

Paustians møbelhus i Københavns Nordhavn har for nylig fået nye forpagtere, som overbeviser White Guide med et lille men lækkert frokostkort og stensikker eksekvering.

Artiklens øverste billede
Paustian er blevet til en ren frokostrestaurant, men én der ifølge White Guide er værd at besøge.

Der er kommet nye forpagtere på restauranten i Paustians møbelhus, som nu kun holder åbent til frokost. Til gengæld er det en frokost, der snildt holder dig glad resten af dagen, for den er frisk, let fordøjelig og pakket med velsmag. Sidstnævnte kan tilskrives lige dele bevidsthed om råvarekvalitet og evnen til at få det bedste ud af dem.

Allerede efter første ret står det klart, at Paustian i stedet for at udbyde mange retter har brugt tid på at forfine de få, der er. En rundhåndet portion hummersalat i cremet tomatmayo er dækket af tynde skiver bagt tomat, som meget præcist rammer det punkt, hvor syre og sødme går i ét med det saftige hummerkød. Ramsløgsolie og -blade giver en behagelig skarphed til retten.

Begejstringen fortsætter, da vi får et flot stykke perfekt grillet slethvar. Køkkenchef Chris Ladegaard Jensen har her taget forskud på forårsglæderne med de første grønne og hvide asparges fra Frankrig. De hvide er grillet, mens de tykke grønne er blancheret, og begge er sprøde og spændstige.

Der er grillet duft og smag fra spæde forårsløg, sødme fra små karotter og syre fra syltede trompetsvampe. Det hele bindes sammen af en sart fiskefumé, som ikke overdøver smagen af de spændstige grøntsager. Det tilhørende glas hvidvin med blandt andet sauvignon blanc fra Gaja i Toscana har en syre- og fedmebalance, som rammer plet til retten. Vinudvalget er velvalgt men begrænset, og en lille udvidelse kunne tilfredsstille den nysgerrige vinnørd.

Det rene udtryk i maden stemmer glimrende overens med stedets lyse indretning med lækre møbler fra møbelforretningen af samme navn som restauranten, og med vinduesfacade hele vejen rundt er det et dejligt rum med masser af naturligt lys. Desuden er der en formidabel udsigt til lystbådehavnen mellem Nordhavn og Hellerup, og betjeningen er overbevisende fra ankomst til afgang, opmærksom og vidende om mad og vin.

Dommen er med andre ord klar: Med den nye Paustian har København fået et nyt, stensikkert frokostkort. 

White Guides vurdering:

Restaurant Pustian

67/29  (samlet score/madpoint) – Meget højt niveau

Denne artikel er leveret af White Guide

Seneste udgave af White Guide kan købes her

Restaurant Paustian

Kalkbrænderiløbskaj 2, 2100 København Ø, restaurantpaustian.dk

Priser: Forretter: 90-155 kr. Hovedretter: 165-175 kr. Desserter: 100 kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.