Weekend

Legelysten lokaldarling overbeviser på maden men ikke betjeningen

Betjeningen på Vesterbros nye lokalrestaurant, Værksted 1751, overbeviser ikke White Guide. Det gør til gengæld køkkenet, som leverer skarp mad af gode råvarer til rimelige priser.

Artiklens øverste billede

Ungt blod har overtaget det hedengangne Kamels Spisehus på Vesterbro i København. Alt er revet ud og bygget op fra bunden, så interiøret ved vores besøg står så friskt, at harpiks stadig løber fra de rå træborde.

Nytænkt er konceptet ikke. Værkstedet melder sig ind i en strømning, hvor valg af restaurantnavn, enkel indretning i naturlige materialer, pudsige vine uden svovl, haikumenuer og erklæringen om ikke at følge en gastronomisk retning alle er naturlige dele af konceptet. Alligevel træder et bemærkelsesværdigt eget dna i karakter i alle otte retter på den faste menu, som deles op med fire indledende snacks og fire lidt større retter.

Da anmelderen kom forbi Restaurant Værksted 1751 var den så nyindrettet, at harpiksen stadig løb af de rå træborde.

En tyk skive saltbagt selleri udgør næsten en hovedret alene med umami og smagsintensitet fra tilberedningen og en fed morkelcreme og svampeboullion. Den hårdt ristede karryblanding vadouvan giver knas og smagskompleksitet, også hjulpet i mål af en syrlig og frisk chenin blanc.

Også en ret med skærising imponerer. Fisken er modigt serveret på ben, som minder os om det delikat tilberedte køds oprindelse, og smagsoplevelsen bliver ny og dyb med tørret romanesco revet over letdampet skriggrønt savojkål.

Og således overstråles betjeningens uperfektheder af maden, vinen og stemningen i den lille restaurant, hvor du på en weekendaften kan sidde og kigge ud på gadens festaber, som vrimler ud fra de nærliggende beværtninger.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her

Restaurant Værksted 1751

Sundevedsgade 4, 1751 København V, vaerksted1751.dk

Priser: Retter: 100 kr. Desserter: 75 kr. Menu (8 retter): 400 kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.