Hygge i højsædet i Nyhavns nye hummerkælder
Anmeldelse: Konceptet er originalt, hyggen i højsædet og råvarerne i top på Hummer, som for nylig er åbnet i Nyhavn.
Det synes at være en naturlov, at attraktiv beliggenhed er lig med ringe mad. Tag nu bare Nyhavn. Men sådan skal det ikke være på Hummer, som trods adressen i den lidt afsides østlige ende af Sunny Side satser på et ambitiøst koncept med hummer som omdrejningspunkt.
Lokalet er enkelt indrettet med caféborde i træ, som står tæt i den lavloftede kælder. Her er polstrede bænke langs væggene, moderne maritim pynt fra loftet og pop i øret.
På småsnakken mellem nabobordene fornemmer vi, at restauranten trods blot få uger på bagen allerede er ved at blive et stamsted for de lokale fra områdets dyre adresser. Ikke desto mindre er stemning og indretning uprætentiøs, og vi betjenes charmerende, om end ikke altid lige velinformeret, af tjenerne klædt i sømandsstriber.
Aftenens vintjener gør dog et godt stykke arbejde med at matche vine til det lille udvalg på menukortet, hvor stort set alt andet end desserterne har hummer som hoved- eller delemne. »Den smager sindssygt godt af en cava at være« er måske ikke den mest fagligt præcise vinbeskrivelse, men ikke desto mindre en passende karakteristik af den liflige rosé-cava fra Nadal.
Vi får cavaen til et snackudvalg med seks små ting, hvoriblandt sprødt kyllingeskind som eksklusivt ”knækbrød” under en lind hummersalat er bedste bid, som harmonerer flot med cavaens frugtighed og autolytiske tone.
Frisk canadisk hummer er køkkenets slagnummer, og det må alligevel kræve lidt mod af kokkeeleven at vise største eksemplar på 5,4 kg. frem. Navnet er Børge, og vi kan få ham grillet, hvis hjerte og pengepung tillader det.
I stedet vælger vi hakkebøf med hummer, et dekadent miks af extravaganza og husmandskost. Bøffen er saftig og grovhakket med karljohanhollandaise til, og hummeren er velstegt. Garnituren af grillet forårsløg er dog halvrå.
På hovedretten med karamelliseret hummer ligger én hummerklo ovenpå 3-4 slanke hvide asparges, som ingenlunde ville mætte en voksen mand, og igen savner vi skarphed; hummeren er ikke karamelliseret som annonceret, og aspargeserne er knap al dente.
Serveringernes beskedne omfang levner plads til en ekstremt delikat ostemad af Knuthenlunds fårebrie på smørstegt rugbrød, og vinen hertil er lige i øjet; en økologisk chablis fra Brocard, som med let fedme, friskhed og en mælkesyret tone smyger sig elegant om retten.
Bondepige med slør og braiseret ananas til dessert understreger Hummers kontakt med landjorden, og trods enkelte smuttere er vi ikke i tvivl: Var vi turister i Nyhavn, ville vi være henrykte over at dumpe ind på et sted som Hummer, hvor konceptet er originalt, hyggen i højsædet og råvarerne i top.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her
Hummer
Nyhavn 63A, 1051 København K, restauranthummer.dk
Forretter: 155 kr., hovedretter: 175-275 kr., desserter: 85 kr.