Weekend

Luksuriøst traktement uden modenykker

Den treenige Koch-klan på Aarhus Havn blev i vinteren 2015/16 reduceret til to, men det har hverken svækket humøret eller de gastronomiske ambitioner på Restaurant Koch. White Guide har besøgt restauranten for anden gang, siden den åbnede for knap et år siden, og niveauet er om muligt endnu højere end ved første besøg.

Artiklens øverste billede
Åben og lys stil på havnen i Aarhus hos Restaurant Koch.

»Nå, er I klar på det helt store udtræk?«, udfordrer køkkenchef og medejer Lasse Koch. Han og storebror Michael købte i vinteren 15/16 brødretrioens tredjemand Jesper ud af forretningen, men teamets rekonfiguration har tilsyneladende ikke kompromitteret hverken humøret eller de gastronomiske ambitioner på Aarhus Havn.

 

Lasse Koch tør godt love det store udtræk og holde ord på Restaurant Koch i Aarhus.

Udtrækket viser sig at bestå af en imponerende opvisning i kontemporær køkkenkunst med smuk balance mellem klassiske dyder og eksotiske spilopper, så vi konstant veksler mellem legesyge, gimmicky, fantasifulde nips og hapsere og reelle retter i mere traditionelle formater. Hovedemnerne antydes altid fint, men hver eneste servering besidder en beundringsværdig kompositorisk kompleksitet, som kræver ekstrem håndværksmæssig snilde og smagsløgene ualmindeligt godt skruet på. Og det har de, Lasse og Michael. 

Sidstnævnte jonglerer generøst men sagligt med vinene i det noget ordinære restaurantlokale, som har i funktionalitet, hvad det mangler i hygge.

Interiør på Restaurant Koch

Der findes et glimrende og meget prisvenligt vinkort, provinspædagogisk opbygget efter druesorter. Men tag da at udnyt Michael Kochs forfriskende udogmatiske vinkuratering til menuens 20 salte indslag, inkl. et finurligt batteri af 9 appetitvækkere, men ekskl. lige så mange petits fours til kaffen. Og ja, der er tre kreative smørserveringer til kuvertbrødet. 

En lidt anonym muscadet 2010 fra Luneau-Papin akkompagnerer Evangelium-menuens første ret, et læskende originalt take på en dekonstrueret mediterran gazpacho og et studie i tomatsmag. Dutter af auberginecreme giver et bittert brændt element til den intenst basilikuminfuserede tomatconsommés saftige umamidybde, og sorte olivenskiver, parisienner af vandmelon og grov tomatconcassé udgør den sprøde rosa garniture til stykkerne af kammusling, som spiller en diskret tredjeviolin i den smukke grøntsagssymfoni. 

Røget ål og varmrøget markrel

Næste ret er en dåre for øjet: Cremet blanquette med langtidsstegt torsk, ørredrogn, syltet citron og sprøde edamamebønner under et låg af poulardfars og en velvoksen skefuld baerii. Frankrig møder Japan møder Marokko - og dog så trygt og godt.

Kammusling consomme

En mere rendyrket ”Asian sensation” består af en traditionel pastilla med fars af Kamchatka-krabbe og drysset med mild garam masala. Den skal dyppes i tre sjove thai-inspirerede puréer af mango, avokado og hytteost rørt med urter, sammen med en sprødmør ingefærglaseret svinebrissel, let paneret i chili og rugbrød. Velafstemt krydret, sprællevende, stærkt underholdende og genialt matchet med Josef Fritz’ hysterisk aromatiske og pirrende halvtørre roter traminer fra Wagram i Østrig. Perfekt chilivin. 

Røget karamel

Den bedste af de tre desserter er en elegant og farvestrålende carpaccio af kandiserede appelsinfileter med grove konfiterede julienner af skrællen og en fløjlsblødt cremet sorbet af kærnemælk og ingefær til Maculans forførende venetianske skønhed, Dindarello Moscato 2014. Slaskende blød retro-orange-porno og en passende afslutning på et vidunderligt lukullisk traktement uden forhippede modenykker.

89/37– International mesterklasse

White Guide 2016/17 Anmeldelsen af Restaurant Koch publiceres i White Guide 2016/17, som udkommer den 23. maj. Guiden viser vej til de 331 bedste restauranter i hele Danmark, alle besøgt og anmeldt indenfor det seneste år.

Seneste udgave af White Guide kan købes her

Restaurant Koch

Pakkerivej 2, 8000 Aarhus C, brodrenekoch.dk

Priser: Menuer: 700-2.250

Anmeldelse fra White Guide

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.