• For abonnenter
Weekend

Mikrobobler, omvendt osmost og egespåner - bag om vinens væsen

Fra Bordeaux til Bourgogne, fra Loire til Jura. Et besøg i Midtfrankrig er et besøg hos vinbønderne, og vin er sjovest, når man smager på den. Til gengæld smager næsten al vin godt, når man står hos vinbonden. Det er svært at give ham en afvisning. Det er også en fin måde at få et indblik i de nye metoder, der tages i brug for at optimere produktionen.

Artiklens øverste billede
Loire-dalen er mest kendt for sine hvide druer, men også de røde er bestemt værd at stifte bekendtskab med. Foto: iStock

Skaller og sten klæber til fødderne, mens familien storgrinende tramper rundt i karret og presser mosten ud af druerne ved fodkraft.

Sådan var det før, men produktionsmetoderne har ændret sig meget de seneste 15 år. Så meget, at enkelte vinbønder i protest er gået helt tilbage til punkt 0 og atter stamper mosten ud af druerne

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.