Weekend

Grøntsagsmesteren tryller i tryghedsskabende rammer

Specielt når det gælder grøntsager, lader Erwin Lauterbach til at være udstyret med magiske evner, når han tryller ydmyge råvarer om til luksuriøse mundfulde på Lumskebugten på Esplanaden.

Artiklens øverste billede
Foto: Dtine/ophav Jacob

Lumskebugten drives af Erwin Lauterbach, en af dansk gastronomis vigtigste frontfigurer. Rammerne er lidt sommerhusagtige, men tryghedsskabende, og specielt når det gælder grøntsager, lader Lauterbach til at være udstyret med magiske evner, der tryller ydmyge råvarer om til luksuriøse mundfulde.

Tag bare retten med stegt blomkål, trøffel og skorzonerrod. Sidstnævnte er jævnligt at se på landets restauranter, men sjældent på et niveau som her. Den tynde rod er befriet for sin trevlede modstand uden at tabe bid, og al potentiel nødde- og smørsmag er trukket frem. Er den virkelig bare stegt i smør, som tjeneren siger?

Eller rødbedetataren. Revne spåner af kogt rødbede, smagt til med præcist doseret rå hvidløg, og den balanceres flot med peberrodsflødeskum.

Vegetarmenuen demonstrerer det optimale potentiale i sæsonens bedste grøntsager. Naturligvis kan Lumskebugten også håndtere animalsk protein, men der er ikke samme forløsning, da vi prøver den skrabede tatar i umage selskab med røget laks, rejer og lakserogn. For en gangs skyld kunne det grønne tilbehør - her i form af hjertesalat - have tålt lidt mere kærlighed, eventuelt blot en skefuld vinaigrette.

Tjenerstaben består af en harmonisk sammensætning af modne og rutinerede såvel som yngre tjenere, opmærksomme og altid med overskud til en lille anekdote. Vinhåndteringen står Lars Spring for med stor entusiasme, og tøv ej med at gøre brug af hans viden. Vinkortet er ikke enormt men indeholder sjældne flasker, såsom den anbefalede Viña Tondonia 2001 fra López de Heredia i Rioja, som med sin finosherry-lignende dybde og et saltet mineralsk præg klæder samtlige retter.

Foto: Dtine/ophav Jacob

Lumskebugten
Esplanaden 21, 1263 København K

lumskebugten.dk

Priser: Forretter 125-200 kr., Hovedretter 195-350 kr., Desserter 100-125 kr., Menuer 350-625 kr.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.