Weekend

Ny anmeldelse: Genåbnet restaurant er blandt Nordjyllands bedste

Der er mange små detaljer, overbevisende skarphed i serveringerne, vinen og værtsskabet og ingen tvivl om, at Tabu er tilbage på banen som Aalborgs bedste restaurant.

Artiklens øverste billede
Grønt fra Egholm med tørret lammehjerte. PR-foto: Tabu

Var Tabu ikke lukket i foråret, lige inden deadline for White Guide 2016/17, ville restauranten have været Aalborgs højest placerede i guiden. Men Aalborg var ikke klar til gourmet på en onsdag, var den daværende ejers argument for lukningen - muligvis med rette. Ikke desto mindre er Tabu nu genopstået, og det med den nordjyske TV-kok Michael ”Miv”Pedersen som køkkenchef. Han lægger ikke skjul på, at målet er, at Tabu igen skal være blandt regionens - ja endda landets - topsteder.

PR-foto: Tabu

Ambitionerne stadfæstes af snacksene, først en perfekt grillet jomfruhummer. Den er stadig fint rå i midten, mens saltet agurk og syltet stikkelsbær fornuftigt dæmper sødmen. Menuen tager afsæt i de nordjyske råvarer og dykker i første ret ned i Limfjorden med en hummerservering som frisk salat med ærter, syltede pickles og grønne jordbær. De syltede smagselementer og de let bitre ærter er i god smagsharmoni men bliver lidt vel dominerende til hummerens sarte kød.

PR-foto: Tabu

I den efterfølgende ret spiller grøntsagerne igen hovedrollen, og denne gang med fuldt overlæg. Rødbede, spæde gulerødder, kål og squash hentet på Egholm er nænsomt tilberedt, og en blanquettesauce og tørret lammehjerte giver retten den fylde og umami, som grøntsagerne ikke besidder. Det er ikke gastronomiske landvindinger men gennemført lokalt og velsmagende. Hvis ikke dyret har et navn, så har landmanden eller fiskeren, og denne kompromisløse udvælgelse af råvarer smager rent igennem. Grøntsagerne ledsages af en rosé på garnacha-druen, som med smag af modne bær kan håndtere rødbeden, mens en fin syre også favner de friske grøntsager og saucen.

Grønt fra Egholm med tørret lammehjerte. PR-foto: Tabu

Fiskeretten tager os til Hirtshals med rødspætte og persillesovs. Fisken er perfekt tilberedt, persillesovsen intens i smagen og kartoflerne lige taget op af jorden. Mens andre restauranter ofte vender de danske klassikere på hovedet under kreative krumspring, får råvarerne her lov at stå frem i en lokal velkendt ret, der er forfinet frem for at være fortolket. Modigt træk, som netop i kraft af råvarernes kvalitet og en sublim smagsbalance fungerer formidabelt. Og med Puligny-Montrachet ”Les Folatieres” i glasset er alle glade.

PR-foto: Tabu

Restaurantchef Simon Bjerre-Pedersen parrer fint både vin og juice til retterne og sikrer en flot helhedsoplevelse med stilsikker betjening og meningsfuld formidling ved bordene. Lokalet er åbent med rustikke murstensvægge, der sammen med den dunkle belysning og de dubbede toner i højtalerne giver et urbant og trendy præg. Det er gennemført, omend lokalets storbycharme er en lidt skæv kontrast til fortællingen om det nordjyske spisekammer.

PR-foto: Tabu

Med de mange små detaljer, den overbevisende skarphed i serveringerne, vinen og værtsskabet er der ingen tvivl om, at Tabu er tilbage på banen som Aalborgs bedste restaurant, og den lander i mesterklassekategorien blandt landets skarpeste.

Tabu
Vesterå 5
9000 Aalborg
ta-bu.dk

Priser:
Menuer 750-1.250 kr.

33/76– Mesterklasse

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.