Personlig mad og prisvenlig vin på ny designrestaurant
Med Sonnesgade 11 har Aarhus tilføjet endnu en restaurant til det voksende udvalg af ambitiøse steder med sjov vin og et personligt køkken med skæve indfald. Til tider savnes der dog lidt større skarphed, mener White Guide.
Bag Sonnesgade 11 står to arkitekter og en kok, og udmeldingen fra den nyåbnede restaurant er, at her lægges vægt på begge fagområder. Det arkitektoniske element er det første, der slår os. Spiserummet er stramt designet, mørkt, enkelt og med lige linjer og nordiske træsorter i tidens tone, som hverken provokerer eller udfordrer unødigt.
Vi starter med Françoise Bedels nærmest æblemostagtige champagne og bliver dermed introduceret til stedets komplette naturvinsunivers. Vinlisten er kort men koncis og forbløffende prisrimelig. Her er ingen vine over 600 kr. Menuen lægger op til plukkeri. Tre snacks starter aftenen godt med flot stegt kammusling på blomkåls- og æblepuré, salturt og sprød briocherasp.
Derefter en teknisk perfekt tærte med levermousse og solbær, hvor fugleleversmagen lidt ærgerligt overdøves af bærrene. Østers med tamarindgranité og grape sidder lige i hjørnet og viser et køkken med mod til at gå sin egen vej. Brødet er solidt og godt, men dramaturgisk uheldigt serveret på madpapir, og smørekniven fedter på bordet, fordi vi ikke har brødtallerkener.
En bagt selleri er fin i egen puré med tydelig blåskimmeltilsmagning. Sorte stegte kikærter hertil er blot tørre, men sprøde kartoffelkiks med mynte giver god tekstur og lyd.
Vinbetjeningen er vidende og tilpas informerende, og både en campansk falanghina og Beckers riesling fra Rheinhessen er velvalgte til retterne med frisk pågående syre og fyldig mundfølelse som følge af gærkontakt. Især sidstnævnte er påkrævet til retterne, som kommer.
Marvpiber er modig mad, her med bagt hvidløg, gulerod og store grove chunks af brioche. Velsmagende og rustikt. Hestecarpaccio med peberrod og parmesan er, bortset fra kødets oprindelse, stadig blot en sikker carpaccio. Både vildsvin og oksetournedos er rutineret tilberedt, men begge retters tilbehør savner spark på smagen for fuld glæde.
Desserterne har henholdsvis fokus på kaffe og klementin og fremstår nærmest demonstrativt enkle med kubiske former og smag af deres råvarer. Med Sonnesgade 11 har Aarhus tilføjet endnu en restaurant til det voksende udvalg af ambitiøse steder med sjov vin og et personligt køkken med skæve indfald, som dog til tider savner lidt større skarphed.
Sonnesgade 11
Sonnesgade 11, 8000 Aarhus C
Priser:
Forretter 30-45 kr.
Hovedretter 95-345 kr.
Desserter 75-135 kr.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.