Weekend

Tilbagelænet bondekøkken er hipt og kompetent

Intimiteten fordufter i løbet af aftenen, men betjeningen står for god stemning, og køkkenet ryster ikke på hånden. Derfor er Sårt i Jægergårdsgade nem at holde af, mener White Guide.

Artiklens øverste billede
Foto: PR

En hel del restauranter har efterhånden haft adresse på Jægergårdsgade 6. Seneste skud er Sårt, en trendy kombination af deli og restaurant, som blandt andet de hippe herrer fra Restaurant Hærværk står bag.

I rå men hyggeligt indrettede lokaler serveres innovativ delemad med rødder i det franske bondekøkken lavet af sprøde råvarer fra egen gård. Du bestemmer selv, om du bare vil have en enkelt ret eller - som os - en ”Blandet landhandel” udvalgt af køkkenet.

I tråd med det afslappede koncept serveres der ikke vinmenu til maden, men udvalget af vin (gerne bio) er fint både på flaske og glas - om end meget små glas. Vinene formidles kyndigt af vores meget imødekommende tjener, som hurtigt sporer sig ind på vores smag.

Foto: PR

Valget ender på en georgisk orangevin, som viser sig robust og god til ansjoser og Sårts hjemmelavede charcuteri: Salami med fennikel, pølse med cayennepeber, skinke, aïoli og tomatdip. Portionen er meget lille til deling, men smagsintensiteten er høj, og det ekstremt lækre brød trækker også op.

En vegetarisk ret af syltet agurk, som er grillet og pimpet op med gedeost, citrus og mynte, er en god oplevelse med fint afstemte smage.

De efterfølgende tre små lammekødboller, hjemmelavet pasta og en tomatsauce med citron er en både visuelt og smagsmæssigt flot ret med saftige, velkrydrede og sprødstegte kødboller. Alt smager himmelsk.

Foto: PR

En hummer fra Aarhusbugten med lardo, ost, persille og forårsløg stikker i mange retninger, og helheden bliver uretfærdigt uharmonisk til den ellers meget eksklusive råvare.

Vi slutter af med en lækker dessert bestående af blommetærte og is på rosenvand; en diskret parfumeret afslutning, som cementerer oplevelsen af et køkken, som generelt ikke ryster på hånden.

Mens fadene på bordet er blevet tømt, er restauranten fyldt op, og vi sidder nu så tæt, at intimiteten er forduftet.

Ikke desto mindre vinder Sårt vores hjerter med social delemad lavet af de bedste råvarer, gode vine, og den afslappet bondske men hippe stemning, som tjenerne i høj grad bidrager til.

Sårt
Jægergårdsgade 6, 8000 Aarhus C

Priser:
Forretter 100-200 kr.
Hovedretter 150-250 kr.
Desserter 100-150 kr.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.