Weekend

Afslappet økomad og flade avancer på den gamle gasfabrik i Horsens

De sjove og lidt vovede sammensætninger pirrer, men skejer aldrig helt ud. White Guide er fulgt i hælene på Bob Dylan, Madonna og The Rolling Stones og har fundet et dejligt spisested i Horsens.

Hede Nielsens gamle gasfabrik i Horsens er blevet omdannet til en stor restaurant. Foto: PR

Påfaldende er det måske, at Bob Dylan, Madonna og The Rolling Stones har fundet vej til Horsens, men hidtil har ikke ét eneste spisested i byen været optaget i White Guide. 

Nu er Hede Nielsens gamle gasfabrik imidlertid blevet omdannet til en stor restaurant med fokus på lokale råvarer, økologisk sølvmærke og et bredt sortiment. Her kan du både få brunch, high tea, à la carte og en fast aftenmenu. 

Foto: PR

I bedste brasseriestil serveres maden ved borde uden dug, og den rustikke - omend noget overbelyste - indretning understøtter stedets bestræbelser på at skabe en uhøjtidelig atmosfære. Betjeningen er venlig og præcis, og vi glæder os også over vinkortets sympatisk flade avancer. Her tilbydes en spændende ølmenu, og vinmenuen fås endda i halv udgave til chaufføren. 

Vi starter med en frisk og temmelig sommeragtig forret. På tallerkenen er letrøget lange med tynde selleriskiver, yuzu og dild. Den tyske Werkstoff 2016 på riesling og sauvignon blanc er et godt match til rettens friske smagsindtryk. 

Gasfabrikken er indrettet i en uhøjtidelig stil. Foto: PR

Hjemmelavede andepølser med karamelliserede sennepsfrø, tyttebær, trøffelmayo, grønkål og kartoffelknas er en flot og meget veltilberedt smagskombination med en god teksturkontrast, som på glimrende vis understøttes af den velvalgte vin, en juicy San Cristofoli Podere 2014 fra Toscana. Vinens røde saftige frugt spiller fint sammen med især tyttebærrene. 

Hovedrettens konfiterede grisekam er fantastisk mør og saftig, perfekt tilsmagt sammen med beder, mos, æbletern og en intens julesauce. 

For ja, vi besøger stedet lige før jul, hvilket menudesserten også bærer præg af: En uhøjtideligt dekonstrueret ”risalamande” i form af vaniljeis med kirsebærkompot, ristede mandler og puffede, popcornagtige ris er et frækt punktum for en afslappet aften, hvor de sjove og lidt vovede sammensætninger pirrer, men aldrig skejer helt ud.

Gasfabrikken

Levysgade 16, 8700 Horsens, gasfabrikken.dk

Priser: Forretter 95-125 kr. Hovedretter 175-335 kr. Desserter 85-135 kr. Menuer 350-985 kr.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.