Weekend

Blegdammens stjerne lyser igen

Stilen er hipster på Metier, hvor det grønne og miljøbevidste er markant og holdning, smag og viden er et gennemgående tema.

Artiklens øverste billede
Foto: Ulf Svane – Ulf Svane Photography

To unge fyre med en fortid i pop-up-køkkenet hos Rødder, hvis motto er bæredygtighed, velsmag og meningsfulde råvarer, har for nylig åbnet Metier i det hedengangne Blegdammens Stjerne.

Stilen er hipster og passer som fod i hose i den tidligere ejer Claus Knussens oase overfor Riget. Gulvet er blevet barberet, og væggene er lidt mere rå, men det er stadig vakkelvorne stole og stearinlys, der omkranser et måltid med overordentlig stor velsmag, fremragende råvarer og en svært fornuftig pris.

Foto: Ulf Svane – Ulf Svane Photograph

Det er enkeltheden, der råder. Enten tager du tre serveringer (250 kr.), eller du udvider til fem (350 kr.).

Det grønne og miljøbevidste er markant i indledningen med store buketter dampet romanescokål med tyk yoghurt og knas af ristet fennikelfrø, sprød brødkrumme og et strejf af sødme fra honning.

Endnu mere rustik er retten med langtidsbagte jordskokker, som næsten er for massiv og svær at fordøje i så store mængder.

Men disse småpillerier er glemt, når vi spiser de næste tre retter: En smørmør og tryghedsfremmende speltotto med skiver af knivskarpt stegt oksehjerte, den mest perfekt varmebehandlede torsk i sort kål og revet citronskal, og en flæskesteg af glad gris, hvis sprøde svær er et stort hit.

Saltbagt monsterrødbede, rygeostecreme, syrlig rabarbersirup, knækbrød og urter. Foto: Ulf Svane – Ulf Svane Photography

Portionerne er gode og mættende og tilsmagningen super velafstemt med balance mellem det bitre, syren og det salte, som ophøjer den fine torsk med flagende kød til en kongeret. Dette understreges af en fin og slank spätburgunder fra det lille men bredt favnende vinkort, der som alt andet dette sted har holdning, smag og viden.

Restaurant Metier Foto: Ulf Svane – Ulf Svane Photography


Metier

Blegdamsvej 70, 2100 København Ø, restaurantmetier.dk

Priser: Menuer 250-350 kr.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

Anmeldelse fra White Guide

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.