Blegdammens stjerne lyser igen
Stilen er hipster på Metier, hvor det grønne og miljøbevidste er markant og holdning, smag og viden er et gennemgående tema.
To unge fyre med en fortid i pop-up-køkkenet hos Rødder, hvis motto er bæredygtighed, velsmag og meningsfulde råvarer, har for nylig åbnet Metier i det hedengangne Blegdammens Stjerne.
Stilen er hipster og passer som fod i hose i den tidligere ejer Claus Knussens oase overfor Riget. Gulvet er blevet barberet, og væggene er lidt mere rå, men det er stadig vakkelvorne stole og stearinlys, der omkranser et måltid med overordentlig stor velsmag, fremragende råvarer og en svært fornuftig pris.
Det er enkeltheden, der råder. Enten tager du tre serveringer (250 kr.), eller du udvider til fem (350 kr.).
Det grønne og miljøbevidste er markant i indledningen med store buketter dampet romanescokål med tyk yoghurt og knas af ristet fennikelfrø, sprød brødkrumme og et strejf af sødme fra honning.
Endnu mere rustik er retten med langtidsbagte jordskokker, som næsten er for massiv og svær at fordøje i så store mængder.
Men disse småpillerier er glemt, når vi spiser de næste tre retter: En smørmør og tryghedsfremmende speltotto med skiver af knivskarpt stegt oksehjerte, den mest perfekt varmebehandlede torsk i sort kål og revet citronskal, og en flæskesteg af glad gris, hvis sprøde svær er et stort hit.
Portionerne er gode og mættende og tilsmagningen super velafstemt med balance mellem det bitre, syren og det salte, som ophøjer den fine torsk med flagende kød til en kongeret. Dette understreges af en fin og slank spätburgunder fra det lille men bredt favnende vinkort, der som alt andet dette sted har holdning, smag og viden.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.
Anmeldelse fra White Guide