Weekend

Christianshavns sikre kort

Med et skridsikkert køkken, diskret men professionel betjening og en af byens smukkeste udsigter skaber Kanalen gode rammer om et distraktionsfrit måltid, der bare fungerer.

Artiklens øverste billede
Perlehøne med hollandaise og friteret persille. Foto: PR

Der findes restauranter, som udfordrer gastronomiens etablerede grænser med vovede påfund og kreative eksperimenter. Og så findes der sikre kort, som bare år efter år leverer varen uden så meget slinger i valsen. Til den sidste kategori hører Kanalen.

Om aftenen serveres en moderat eksperimenterende menu med frit valg af småretter, men til frokost, hvor vi er forbi, er stilen meget klassisk.

På dagens 4-rettersmenu har en åben svamperavioli i let hummerbisque god smag af hummerskaller og flot tilsmagning. Vi får anbefalet et glas 2013 Auxey-Duresses fra Bourgogne, og den fadlagrede chardonnay løfter og balancerer retten med krop og syre. Det klassiske valg, som virker.

Åben svamperavioli i let hummerbisque. Foto: PR

Bryst af perlehøne er perfekt stegt og serveres med ristede kartofler og lidt friteret persille på toppen, som giver knas. En luftig hollandaise hertil er mesterligt pisket og tilsmagt.

À la carte-kortets ret med torskerogn er en noget moderne udgave af surf’n’turf, hvor rognen toppes med bændler af broccoli vendt i marv. Idéen er sjov, men marven har en meget hængt smag, som skurrer mod broccoliens bitterhed. Til gengæld får vi også hertil en dejlig vin, 2015 Riesling Smaragd fra Weingut Schmidl i Wachau, Østrig, som er sprød og elegant med et mineralsk præg.

Torskerogn med broccoli og marv. Foto: PR

I det hele taget er vinene i en klasse for sig på Kanalen, som har et stort kort spækket med kendte navne i alle aldersklasser. Glasudvalget er velvalgt med mange spændende madvine, og der er gode råd at hente hos stedets sommelier.

Til frokost er restauranten fyldt med folk i jakkesæt, og det er ikke så mærkeligt. Med et skridsikkert køkken, diskret men professionel betjening og en af byens smukkeste udsigter over Christianshavns Kanal skaber Kanalen gode rammer om et distraktionsfrit måltid, der bare fungerer.

Restaurant Kanalen
Wilders Plads 2, 1403 København K, restaurant-kanalen.dk

Priser: Forretter 115-135 kr. Hovedretter 155-195 kr. Desserter 75. Menuer

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.