Weekend

Velsmagende one man show

En ny restaurant ved Utterslev gadekær er muligvis Danmark mindste. At spise her er som at være vidne til et velsmagende one man show, mener White Guide.

Artiklens øverste billede
Njordvest restaurant. Foto: Njordvests Facebook-side.

Bare otte pladser har Njordvest ved Utterslev gadekær, som indtil for nylig hed SWAG. Ejeren Thomas Pamperin udfylder selv alle roller som tjener, kok og opvasker, og det gør han godt.

Filosofien er enkel: Nærhed, godhed og velsmag. Her er mange lokale og glade stamgæster, og det er ikke så sært; menuprisen (295-395 kr. for 4-6 retter) er yderst rimelig for, hvad man får.

Stemningen er lun og intens, og selv om Pamperin samtidig skal passe gryderne, er han også en fremragende vært.

Køkkenet er bygget op om urter, grønt og bær, som han selv finder i Utterslev Mose, eller afgrøder fra gode naboer med have. Det gør køkkenet let, grønt og friskt. Pamperin tilføjer med gastronomisk sikker hånd en syrlig, salt og velbalanceret cremet stil.

Syrligheden og det grønne stråler dig i møde fra første ret med råmarineret kuller i en klorofylgrøn dressing med sprøde blomkålsflager, kærnemælkscreme og ristede boghvedekerner.

Ejeren Thomas Pamperin udfylder selv alle roller som tjener, kok og opvasker, og det gør han godt. Foto: Nikolaj Noel

Et lidt forsvarsløst glas cava til bliver hurtigt glemt, da vi går flaskevejen resten af menuen. Fra det lille, men verdensomspændende vinkort vælger vi en blød og frisk all round pinot noir, Vavasour fra Marlborough i New Zealand.

Oksehale, løg og sherry. Foto: Njordvests Facebook-side

Kalvetatar med vilde urter og sprødt rugbrød er god, og en kålret med broccoli og let pocheret æggeblomme er genial. Her går bitterhed og cremethed hånd i hånd.

Til 4-rettersmenuen tilvælger vi et saftigt unghanebryst, som med flere slags løg og friskost ligeledes er velsmag i yderste potens. Syren bærer det intense måltid igennem, og anstændigvis afsluttes der med dessert af fløjlsblød hasselnøddeis med sprøde karamelkager og syltet havtorn samt en god kop stempelkaffe.

Æbler fra Engsvinget, hasselnød cookie og cremefraiche is. Foto: Njordvests Facebook-side

Nordvest har med Njordvest fået et velsmagende one man show, som ganske enkelt rammer plet.

Njordvest

Skoleholdervej 50, 2400 København NV, njordvest-restaurant.dk

Priser: Menuer 295-395 kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.