Weekend

Pulserende bistro med sikre serveringer

På Rebel kan du spise præcist udførte retter med 70’er-disco som lydtæppe, og det er ganske skønt, mener White Guide.

Artiklens øverste billede
Rebels menukort. Foto: PR

Det hamrer derudaf med Abba i højttalerne, når vi træder ind i en smækfuld restaurant på en hverdagsaften. Bordene står tæt på Rebel, og vi bliver med det samme i godt humør af nabobordets højtgrinende kvinder.

Med 70’er-disco som lydtæppe spiser vi præcist udførte retter fulde af velsmag. Rebel serverer selvsikkert klassiske smagskombinationer, der virker, og anbefaler til næsten alle retter, at der tilføjes luksus i form af caviar, trøffel eller hummer. Retterne fungerer dog også fint uden.

Tatar med syltede ribs, grøn urtemayo og en skov af karse er syrlig og frisk og serveres med en ligeledes syrlig og ren mourvèdre rosé fra en sydfransk naturvinsproducent.

Tatar med syltede ribs, grøn urtemayo og en skov af karse er syrlig og frisk. Foto: PR

Stegt slethvar kommer med et låg af halvgennemsigtig lardo med ristede hasselnødder, persille og kapers under og ved siden af et cremet skum af brunet smør. Retten følges fint af et glas 1. cru chablis med både fylde og friskhed.

Betjeningen formår at udvise ro og overblik i den pulserende restaurant og sætter dygtigt en blanding af både moderne, klassiske og avantgarde vine på glas til maden. Her sværger man hverken til det ene eller det andet, så længe det smager godt, og det gælder både på vinkortet og i køkkenet.

Perfekt stegte brisler på kartoffelpuré med løvstikke, syrlige syltede skalotteløg, ristet blomkål og søde rødbeder er en ren fornøjelse at spise, men de tilkøbte trøfler der rives henover har ikke den store aroma, vi havde håbet på.

Det rebelske navn skal man ikke lægge for meget i. Trods festmusik og lidt (bestilt) graffiti på herretoilettet er Rebel mere klassisk end rebelsk, men hvad betyder et navn, når det hele virker så godt?

Rebel

Store Kongensgade 52, 1264 København K, restaurantrebel.dk

Priser: Forretter 70-250 kr. Hovedretter 125-145 kr. Desserter 85. Menuer 1475-1675 kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.