Weekend

Bordeaux er kommet til Aarhus

Det klassiske er langt fra ordinært men udføres med fokus på sublime råvarer i både kendte og nye kombinationer på den nye restaurant Royal i Aarhus.

Artiklens øverste billede
Foto: Jesper Rais

På én af Aarhus’ fornemste adresser på Store Torv ligger byens klassiske gamle Hotel Royal. Hotellets restaurant har fået en overhaling med nyt navn, ny køkkenchef og en ny vinkling væk fra det eksperimenterende og tilbage til de klassiske franske dyder. Når den nye køkkenchef hedder Jack Cramer og senest har boltret sig på Brøndums Hotel i Skagen, lover det godt, og det er det også.

Det klassiske er langt fra ordinært men udføres med fokus på sublime råvarer i både kendte og nye kombinationer. Restauranten holder åbent til frokost med smørrebrødsmenu, men om aftenen er der fokus på det klassiske franske køkken.

Kniv- og kammuslinger med sauce på tre slags rogn. Foto: Jesper Rais

Med Édith Piaf i højttalerne indleder vi – lidt overraskende – med en fersk, japansk inspireret snackanretning. Misosuppe med fermenteret rogn skiller sig overbevisende ud med sin intense og salte smag, men hvor det japanske passer ind i konceptet kan vi ikke rigtig dechifrere.

Den efterfølgende parfait på foie gras rammer stilen renere og er syndigt cremet og flot parret med en syrlig gelé. På forretten går kniv- og kammuslinger i skøn forening med sauce på tre slags rogn og en æblesorbet, og den er ledsaget af knivskarp og tør sprød tysk riesling 2015 fra Ökonomierat Rebholz i Pfalz.

Hovedretten nærmest kalder på en god bordeauxvin, og hvor heldige har vi lov at være? Mørt og rosastegt duebryst med en fræk crumble, konfiteret duelår, klassiske snegle med persillepesto og en vidunderlig sauce på kråser og hjerte får elegant selskab af den udvidede vinmenus 5. Cru fra Château Batailley 2007. Vinen er med modenhed, saftighed og fad et perfekt match til retten. Som understregning af den old school, Bordeaux-agtige stil serveres kartoflerne i en skål for sig.

Duebryst og lår. Foto: Jesper Rais

Den perfekte finale kommer i form af en dessert med grønne noter i en meget vellykket kombination af dild, lakrids, hvid chokolade og blodappelsin. Hertil et glas sauternes, selvfølgelig.

Dessert af dild, lakrids, hvid chokolade og blodappelsin. Foto: Jesper Rais

Vi sidder til tider lidt længe med tomme glas og tallerkener, men det rokker ikke ved helhedsindtrykket: Royal holder sig til sit koncept og gør det godt og gedigent både i køkkenet og ude ved bordene.

Restaurant Royal

Store Torv 4, 8000 Aarhus C, hotelroyal.dk

Priser: Forretter 155-195 kr. Hovedretter 285-395 kr. Desserter 95-135 kr. Menuer 395-695 kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.