Bordeaux er kommet til Aarhus
Det klassiske er langt fra ordinært men udføres med fokus på sublime råvarer i både kendte og nye kombinationer på den nye restaurant Royal i Aarhus.
På én af Aarhus’ fornemste adresser på Store Torv ligger byens klassiske gamle Hotel Royal. Hotellets restaurant har fået en overhaling med nyt navn, ny køkkenchef og en ny vinkling væk fra det eksperimenterende og tilbage til de klassiske franske dyder. Når den nye køkkenchef hedder Jack Cramer og senest har boltret sig på Brøndums Hotel i Skagen, lover det godt, og det er det også.
Det klassiske er langt fra ordinært men udføres med fokus på sublime råvarer i både kendte og nye kombinationer. Restauranten holder åbent til frokost med smørrebrødsmenu, men om aftenen er der fokus på det klassiske franske køkken.
Med Édith Piaf i højttalerne indleder vi – lidt overraskende – med en fersk, japansk inspireret snackanretning. Misosuppe med fermenteret rogn skiller sig overbevisende ud med sin intense og salte smag, men hvor det japanske passer ind i konceptet kan vi ikke rigtig dechifrere.
Den efterfølgende parfait på foie gras rammer stilen renere og er syndigt cremet og flot parret med en syrlig gelé. På forretten går kniv- og kammuslinger i skøn forening med sauce på tre slags rogn og en æblesorbet, og den er ledsaget af knivskarp og tør sprød tysk riesling 2015 fra Ökonomierat Rebholz i Pfalz.
Hovedretten nærmest kalder på en god bordeauxvin, og hvor heldige har vi lov at være? Mørt og rosastegt duebryst med en fræk crumble, konfiteret duelår, klassiske snegle med persillepesto og en vidunderlig sauce på kråser og hjerte får elegant selskab af den udvidede vinmenus 5. Cru fra Château Batailley 2007. Vinen er med modenhed, saftighed og fad et perfekt match til retten. Som understregning af den old school, Bordeaux-agtige stil serveres kartoflerne i en skål for sig.
Den perfekte finale kommer i form af en dessert med grønne noter i en meget vellykket kombination af dild, lakrids, hvid chokolade og blodappelsin. Hertil et glas sauternes, selvfølgelig.
Vi sidder til tider lidt længe med tomme glas og tallerkener, men det rokker ikke ved helhedsindtrykket: Royal holder sig til sit koncept og gør det godt og gedigent både i køkkenet og ude ved bordene.
Restaurant Royal
Store Torv 4, 8000 Aarhus C, hotelroyal.dk
Priser: Forretter 155-195 kr. Hovedretter 285-395 kr. Desserter 95-135 kr. Menuer 395-695 kr.
