Anmeldelse: Hipstergourmet med personlighed
Betalelig gourmetmad med personligt udtryk og følelsen af nordisk luksus uden så mange dikkedarer.
En væg af mos giver stemning og lyddæmpning i lille restaurant Mes, som ejes af kok Mads Rye Magnusson. Med baggrund fra bl.a. Falsled Kro og Geranium må han siges at kunne sit kram.
Her serveres betalelig gourmetmad med vine næsten udelukkende fra Jura og Tyskland, både naturvine og mere klassiske. Stemningen er uformel med høj elektronisk musik, enkle sorte borde og rå lyspærer hængende fra loftet.
Alle spiser samme 5-rettersmenu, hvor man kan tilkøbe snacks og ost. Vi starter med snacks, der imponerer og straks viser os, at her er der høje ambitioner trods den lave pris. Snackserveringen på Mes er ikke bare et par oliven. Nej, fade kommer ind med bl.a. rejechips med grå svampemayo, maltcrustader med purløgscreme og syrligt rødt drys af tørret tomat. Ristet palmekål med sous-videt æggeblomme, løvstikkehollandaise og sprødt friteret kartoffelsmulder er ren grøn nydelse.
Endnu en genial ret i al sin enkelhed er grofthakket lys kalvetatar under et låg af papirtynde skiver af rå champignon. Der er små dutter af peberrodsmayo og høvlet peberrod og ikke så meget andet. De kolde svampe sammen med kradset fra peberrod giver retten en forfriskende kølighed, som får håret i hovedbunden til at løfte sig.
Hippievin fra Arbois af chardonnay og merlot stinker af stald og smager mere af druesaft end egentlig vin men går forrygende sammen med tatarrettens rå friskhed.
Magnussons manifest er at servere sine personlige favoritter, og det er, hvad han gør. Hans køkken er moderne, men helt uaffekteret med enkle retter kogt ind til et rent, personligt udtryk og følelsen af nordisk luksus uden så mange dikkedarer.
