Weekend

Anmeldelse: Vin og velsmag på Vesterbro

Engagementet lyser ud af stedet og dets ejere. Midt på Vesterbro har tre fagskarpe "drenge": Patrick, Johann og Andreas, som de præsenterer sig, etableret en vinbar med dagens 5-rettersmenu, man kan plukke af. Lokalet ligner en meget rustik dagligstue hos en Vesterbro-designer.

Artiklens øverste billede
Lokalet ligner en meget rustik dagligstue hos en Vesterbro-designer. Foto: PR

Engagementet lyser ud af stedet og dets ejere. Midt på Vesterbro har tre fagskarpe ”drenge”: Patrick, Johann og Andreas, som de præsenterer sig, etableret en vinbar med dagens 5-rettersmenu, man kan plukke af. Lokalet ligner en meget rustik dagligstue hos en Vesterbro-designer.

Ude bagved ligger skatkammeret med vine, som er stedets primære eksistensberettigelse. Men tag ikke fejl! Maden er fremragende til pris og anledning.

Foto: PR

Det er gastronomi inspireret af de topnordiske spisesteder med en stor forkærlighed for velsmag. Et stykke perfekt varmetempereret torsk på en frisk og cremet kartoffelpuré med misocreme, en skov af karse og en top af sprød rugflage. Du lander, du opvækkes og du begejstres. Kompositionen er flot i dagens menu. Her går vi den nordiske planke ud med syltet porre, brændt porre, hakkede syltede persillestilke, der smager som kapers, og små øer af ramsløgsmayo.

I glassene, der kan købes stykvis fra alle flasker under 500 kr., er der både bobler Mas Candi, Tinc Set fra Penedes og en hvid nordcatalaner L’Esprit de l’Horizon, der trods varm hjemstavn fremstår burgundisk kølig og knivskarp. Biodynamisk naturligvis. Værtskabet er bemærkelsesværdigt nært og professionelt.

Spiser du ikke lam, som er dagens hovedret, tryller køkkenet, og der kommer svinenakke i stedet. Og den skønne comté med brunet smør kan blive til en opfindsom selleriret med brunet smør. Et bedre match.

Med et lifligt glas rød loirevin fra Hervé Villemade når vi til citronfromage som afslutning på en omfavnende middag, der kan fungere både til hverdag og lidt festligere lejligheder.

Ancestrale
Oehlenschlægersgade 12, st. th., 1663 København V, ancestrale.dk

Priser: 95,- per ret. 5 retter: 375,-

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.