Anmeldelse: Højt bistroniveau og byens bedste old fashioned
Man kan roligt slå sig løs på drinkskortet hos Salon 39.
Det er først og fremmest som cocktailbar, at Salon 39 har sin claim to fame, og det er velfortjent. Gode råvarer, godt håndværk og behagelig, præcis betjening kendetegner stedet, men ikke kun når det kommer til de våde varer. Man kan også spise aldeles udmærket før, efter eller imens, man slår sig løs på drinkskortet.
Vi starter med to fremragende cocktails, en himmelsk old fashioned og en clover club på gin, hindbær og hvid Lillet. Herefter et par forretter; vellykkede calamari, sprøde udenpå og saftige indeni og med en skøn blæksort mayo til. Og rustikt skåret tatar med puffet boghvede og peberrod med ultratyndt kartoffel-gær-knækbrød som fint tilbehør til det gode kød.
Forretterne viser et køkken, som arbejder ubesværet i feltet mellem det innovative og det klassiske. Fra det lille kort vælger vi en lys og let spätburgunder 2013 fra Kranz, en dejlig allround vin.
Saftig rød bøf omsluttes af blød brioche i husets burger, som serveres i behagelig håndstor størrelse med gode, tynde fritter på siden. Den klarer det bedre end kulmulen, som nok er veltilberedt men også lider under et lidt kedeligt tilbehør af forårsløg, skorzonerrod og bacon. Den lovede muslinge-beurre blanc spejder vi forgæves efter – den havde ellers klædt retten gevaldigt.
Desserten byder på citronfromage med fennikeltoppe, solbærgelé og lakridsmarengs. En fint balanceret sag uden voldsom sødme, der fint afslutter et måltid på højt bistroniveau, som dog ikke når op på siden af stedets fantastiske cocktails.
Salon 39
Vodroffsvej 39, 1900 Frederiksberg C, salon39.dk
Priser: Forretter 75-120, hovedretter 170-185, desserter 55-85
