Anmeldelse: Glæder og skuffelser på Vestegnen
For 25 år siden rykkede Danmarks første Bocuse d’Or-vinder, Jan Pedersen (han vandt for sin fiskeret), med La Cocotte ind i Glostrup Parkhotel. Pedersen er videre for længst, men for nylig har den historiske restaurant fået en makeover i millionklassen. Resultatet er smukt og komfortabelt, og i de nydelige lokaler får man i dag venlig og nærværende betjening og flot anrettet mad.
Dog virker det, især på forretterne, som om der lægges mere vægt på udseende end smag. Fx krabben med sort dildcreme, revet kinaradise og iskolde pomelofibre, som smager af lidt og først og fremmest gør retten besværlig at spise. Glaserede andehjerter, hvor meget store skiver af rødbede, syltede svampe og gigantiske svampechips med rosmarinstøv, som dækker hele den dybe tallerken, har samme problem. Smukt er det, men de mange velbehandlede komponenter finder aldrig sammen til et hele. Galt går det også for en stakkels sprutte i ”mosaik” med paleta duroc, hvor en meget sød riesling i kombination med en hvinende sukkertung citron-lavendelcreme nær slår den stakkels sprutte ihjel.
Mens forretterne skuffer, er hovedretterne imidlertid comfort food i ordets bedste forstand. Flynder på gulerodscreme med hjertemuslinger og vintergrøntsager er perfekt udført og sikkert ledsaget af en ung sancerre. Tværrebet på den anden tallerken er flot braiseret med selskab af glace, artiskokcreme, brændte løg og mos med røget marv. Smagen er dyb og rar, og i glasset er også et sikkert kort i form af en kraftig rødvin, Séguret, fra Domaine de Mourchon.
Slutteligt efterlader en både god og smuk dessert med grønne æbler i tre teksturer følelsen af, at der ikke behøver at være langt til Glostrup. Det kræver blot, at de smukt udseende forretter finder samme smagsmæssige balance som hovedretter og desserter – det er trods alt det indre, som tæller.
La Cocotte (Glostrup Parkhotel)
Hovedvejen 41, 2600 Glostrup, parkhotel.dk
Priser: Forretter 95-135, hovedretter 155-295, desserter 95
Anmeldelse: 25/64–God klasse
