Anmeldelse: Italiensk vinhule med stamgæstpotentiale
Pasta er det nye new nordic i København, hvor den ene fantastiske pastarestaurant efter den anden ser dagens lys. Blandt disse er Rufino Osteria på Christianshavn. Bag stedet står tre italienere, og stilen er romersk og loose med antipasti, løbende frisk mozzarella, dejlig pasta og ganske meget vægt på vin.
Sommelier Alberto Sala hælder både til naturvinssegmentet og den mere konventionelle boldgade. Fokus er på velsmag og sjove vinoplevelser fra Italien, og vinene serveres med en god forklaring og næse for gæstens præferencer.
Mozzarellaen kommer med sjovt tilbehør af den bitre cikorierod skåret ud i tynde strimler, og retten parres glimrende med en ligeledes letbitter hvidvin på druen grillo, skalmacereret og med let tannin.
Til en vidunderligt cremet pasta carbonara med ultrasprød bacon bliver vi forkælet med et glas hvid campaniavin på fiano med næsten 20 år på bagen. Trods alderen har vinen stadig en fin frugt samt fedme og syre til at matche den elegante men også bastante ret.
Maden er ligeud ad landevejen med enkelte twist, fx er der pistacie i tiramisuen, hvilket både giver lidt struktur på toppen, god cremet smag og en fin grøn farve.
Vi slutter af med et glas espresso fra kanden på komfuret, varm, god og fyldig.
Den lune kælder er godt fyldt op med stamgæster, og det er forståeligt: Rufino er sådan et sted, man får lyst til at besøge igen og igen for et ukompliceret måltid og et godt glas vin.
Rufino Osteria
Strandgade 14, kl., 1401 København K, rufino.dk
Priser: Forretter 80-140, hovedretter 150-190, desserter 60-
