Analyse
BREAKING

Kursdyk udstiller mistillid til Mærsks storhedsdrømme

Analyse: Ukraine-krigen kan have rykket den uundgåelige nedtur på containermarkedet længere frem. Børsinvestorer har endnu ikke købt historien om en mere stabil, højere indtjening i fremtiden, da A.P. Møller-Mærsk lige nu kan købe sig selv på kun tre år.

Søren Linding er virksomhedsredaktør på FINANS. Foto: Stine Bidstrup

ANALYSE - Det er mere end spændende læsning, når Mærsk-familiens suveræne topfigur, Robert Mærsk Uggla ser ind i krystalkuglen. Den er tilsyneladende blevet noget mørkere i kølvandet på ikke mindst Ruslands invasion af Ukraine. Han er ikke kun nyudnævnt formand for bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk men også direktør for A.P. Møller Holding, der kontrollerer Danmarks største virksomhed.

Mens årsregnskabet for A.P. Møller Fondens pengetank i 2021 er en lang jubelsang, er fremtidsmusikken noget mere dyster. Selv om de finansielle resultater på den korte bane nok skal se gode ud, er der stigende bekymring for en økonomisk nedtur på lidt længere sigt. ”En langstrakt krig, omfattende hackerangreb, negativ forbrugertillid og fortsatte høje brændstofpriser kan have en alvorlig negativ effekt på den globale økonomi og dermed på vores koncerns finansielle resultater”, lyder det i årsrapportens direktørbrev. Men det er ikke det eneste. Inflationen vil æde endnu mere af de nyindkøbte industrielle aktiviteters lønsomhed, mens pandemirelaterede nedlukninger i Kina kan skabe nye forstyrrelser i de globale forsyningskæder. ..

Læs også
Top job