Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.

Investorer kritiserer guldregn over Carlsberg-topchef. Carlsberg-ledelsens store lønstigninger møder kraftig kritik forud for selskabets generalforsamling onsdag. Topchef Cees ’t Harts lønpakke steg sidste år 22 pct. til 52,5 mio. kr., mens driftsresultatet har været mere eller mindre fladt siden 2014. »Vi har generelt ikke noget problem med, at folk får mere i løn, hvis der skabes værdi. Men hvorfor skal vi betale dem (Carlsbergs ledelse, red.) mere for at levere nogenlunde det samme ebitda-resultat igen og igen?,« siger Niels Andersen, chefporteføljeforvalter i Bankinvest.

Central hvidvaskjæger i bankskandaler gemmer på speget fortid. Bill Browder er kendt som en af verdens førende hvidvaskjægere. Han har assisteret en stribe medier i Danmark og udlandet med informationer, der har afsløret storbanker i hvidvasksager med Danske Banks som den indtil nu største. Hovedpersonen trækker dog selv et spor af retssager efter sig.

Mays brexitaftale blev igen stemt ned af stort flertal. Det britiske parlament afviste premierminister Theresa Mays brexitaftale med stemmerne 391 imod og 242 for. 400 timer før brexit er Storbritannien ude i en politisk krise af rang. Dansk Erhverv er pessimistisk efter afstemningsresultatet: »Situationen er mere alvorlig end nogensinde«.

Boeings ulykkesfly får flyveforbud i hele Europa. Den europæiske luftfartsmyndighed, Easa, har suspenderet al flyvning med flytypen Boeing 737 MAX 8, efter weekendens flysturt i Etiopien. De amerikanske myndigheder har endnu ikke valgt at grounde flytypen. Norwegian er blandt de flyselskaber, der belastes af flyveforbudet: Det vil påvirke »nogle tusinde« passagerer, lyder meldingen.

S vil opføre to ekstra havvindmølleparker inden 2030. De tre havvindmølleparker, som Folketingets partier er enige om at opføre inden 2030, er ikke nok. Det mener Socialdemokratiet, som foreslår, at der skal opføres to ekstra havvindmølleparker. (Ritzau Finans)

Prisstigning: Strøm til elbiler bliver snart dyrere. Elbilejere skal snart dykke dybere i lommerne, når de skal betale for strøm. Afgiften stiger markant i 2020.

Verden er ved at drukne i gæld. Sporene skræmmer ikke, når det handler om lysten til at stifte gæld. I hvert fald er den samlede gæld i verden nu oppe på 318 pct. af det globale bruttonationalprodukt (bnp), hvilket er markant højere end i opløbet til finanskrisen i 2008.

Næsten 5.000 europæiske bankfolk tjener mere end 1 mio. euro om året. Antallet af folk i finanssektoren, der årligt tjener mere end 1 mio. euro, er steget med næsten 42 pct. siden 2010, viser ny rapport fra den europæiske banktilsynsmyndighed. Størstedelen af de velbetalte finansfolk bor i London, men også Danmark har en række folk på listen.

Topsøe jagter opkøb for milliarder med ny kapitalstærk ejer: "Vi får noget firepower". Haldor Topsøe har solgt 30 pct. af selskabet til Temasek, der er en statsejet pengetank fra Singapore. Med ny kapital vil Topsøe erobre Asien. (Børsen)

Tirsdag aften bød på aktiefremgang trods brexit og Boeings kvaler. Aktierne oplevede en blandet udvikling i USA tirsdag, hvor Boeing atter var i negativt fokus og lagde pres på stemningen og på industrisektoren. For det brede aktiemarked blev det alligevel til et plus trods et nej til brexitaftalen. Her er den seneste børsberetning.

DET SKER I DAG

Erhverv: Der er generalforsamlinger i en lang række danske virksomheder i dag: Pandora, SAS, ALK-Abello, Netcompany, Carlsberg. Udenlandske regnskaber: Adidas
Økonomi:
Tal for beskæftigelsen i Danmark fra Danmarks Statistik. Tal for industriproduktionen i Eurozonen, producentpriser i USA og Japan
Politik:
Det britiske parlament ventes i dag at skulle stemme om brexit uden aftale med EU.
Øvrigt:
Kronprinsessen fortsætter erhvervsfremstød i Texas, USA. Den amerikanske flyproducent Boeing præsenterer i dag sin nye udgave af langdistanceflyet 777.

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også