Serier

Værsgo! Få de 9 vigtigste nyheder fra Finans torsdag morgen

Medicinselskabernes kamp
Foto: Peter Reali Foto: Peter Reali

Få et hurtigt overblik over nattens og morgenens vigtigste nyheder.
 

Danskerne sparer årligt 1 mia. kr. på kopier - kopifirmaer tjener rekordmange penge. Europæisk rekord i billig kopimedicin til danskernebetyder, at kopiselskaberne tjener markant flere penge end tidligere, viser Finans' kortlægning af branchen.


Oprør på vej i Ewii efter udskældt formands exit
. Ewii-formandens afgang er ikke tilstrækkeligt for kritikere, der kræver total udskiftning. Den tilbageværende bestyrelse vil ikke stille deres mandat til rådighed.


Mission: Tysk bilgigant har solgt 1 mio. biler med for høj emission
. Endnu en bilproducent er taget med fingrene i udledningskagedåsen. Ifølge tysk medie har Daimler angiveligt solgt over 1 mio. biler med for høj udledning. (Süddeutsche Zeitung)


3F til Uber-chauffører: Der er ikke brug for ændringer.
Der er rigeligt plads og frihed i overenskomsterne til de Uber-chauffører, der i tilfælde af, at Uber åbner i Danmark igen, vil omfattes af ordnede forhold, men de må ikke være selvstændige, lyder det fra 3F. Krifa er på vej med nye tilbud til »atypiske ansatte«.


Et år efter brexit: Den økonomiske nedtur er ved at sætte sig fast
. For lidt over et år siden stemte briterne Storbritannien ud af EU. Efter nogle gode første måneder er en økonomisk nedtur ved at bide sig fast, og en lignende beslutning i Danmark ville ramme endnu hårdere, vurderer økonom.


Spansk konge på mæglervisit i London om Gibraltar-strid
. Spaniens kong Felipe VI opfordrer i en tale Storbritannien og Spanien til at finde en god aftale for Gibraltar, som begge lande kan acceptere. ”Jeg er sikker på, at denne beslutsomhed til at overvinde vore uenigheder vil være endnu større i spørgsmålet om Gibraltar,” sagde Felipe VI onsdag i det britiske parlament. (BBC News)


Lula straffes med 9 år for korruption
. En føderal dommer i Brasilien har dømt tidligere præsident Luiz Inácio Lula da Silva (Lula) for korruption og hvidvaskning. Det er den første af fem korruptionssager mod ham. Straffen til Lula, der af Obama blev kaldt verdens mest populære politiker, lyder på ni et halvt års fængsel. (New York Times)


Efter Qatar-flop: Gasfelt skal redde Maersk Oil
. Maersk Oil giver det enorme Culzean-gasfelt i Nordsøen nøglerolle op til udskilning fra resten af Mærsk. Feltet skal kunne sælge et selvstændigt Maersk Oil. (Børsen)


Donald Trump afviser al kendskab til russermøde
. Den amerikanske præsident, Donald Trump, afviser, at han havde kendskab til det møde som hans ældste søn, Donald Trump Jr. havde med russiske kilder angående Hillary Clinton. Mødet fandt sted i juni 2016 i Trump Tower i New York. (CNN)
 

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også