Debat

Vip de gamle politikere ud og gør plads til flere som Klaus Riskær

Det virker som om, at den borgerlige 'Danmarkselite' kollektivt har valgt, at den bedste strategi mod Riskær er at begå karaktermord på manden. Det er uklædeligt.

Klaus Riskær Pedersen skal ikke i Folketinget, fordi han er tidligere straffet. Det var den klare konklusion i Berlingskes leder den anden dag. Lederen er blot én ud af mange hetz-lignende artikler, hvor særligt avisen i Pilestræde har været den helt store bannerfører.

I et indlæg under lavpunktet skrevet af den tidligere venstreminister, Søren Pind, kan man foranlediges til at tro, at Klaus Riskær sammenlignes med en pædofilstraffet. Den uddannede jurist og tidligere justitsminister Pind hentyder nemlig til, at en udstået straf ikke er nok, når det fx gælder pædofili (så hvorfor skulle det stå anderledes til med Klaus Riskær?). Det er pinligt. Pind skriver: »I disse dage hører vi ofte, at når straffen er udstået, er tavlen ren. Men hvor mange af os vil have en dømt pædofil til efter udstået afsoning at se efter vore børn i børnehaven?«.

Hvor går egentlig grænsen for, hvor meget negativt en avis kan skrive og bringe om en enkel person, som egentlig blot stiller op til at blive stemt ind i Folketinget? Og virker denne gå-efter-manden-strategi overhovedet? Man kan jo tænke tilbage til 1998, hvor der i Berlingske stod »Lykketoft-hadere står for øjeblikket i kø for at bidrage med pinde til hans ligkiste«. Men lige nu er samme avis da godt i gang med et massivt angreb på en ny kandidat, som reelt spænder ben for, at vi kan erstatte de traditionelle politikere, som mange borgere er så trætte af.

Spørgsmål er jo: Hvor mange af os har egentlig tillid til de nuværende politikere? Riskær er jo netop opstået som et politisk fænomen sammen med den amerikanske præsident Donald Trump, fordi vores folkevalgte konstant selv ramler ind i møgsager om løftebrud og slingrekurs uden nævneværdige erfaringer fra erhvervslivet.

Det virker som om, at den borgerlige ’danmarkselite’ kollektivt har valgt, at den bedste strategi mod Riskær er at begå karaktermord på manden. Man kan bestemt være kritisk overfor Riskærs fortid, men alene det at blive opstillingsparat er jo en præstation i sig selv, når man tænker på, hvor sjældent der kommer nye mennesker, der stiller op.

Vi bør egentlig se det som en kæmpe gevinst, hvis Klaus Riskjær kommer ind i Folketinget. For det betyder jo, at der er én plads mindre til de sædvanlige politikere.

Toke Kruse, iværksætter og debattør

Der er lagt op til et blodigt spalteskriveri, og selvom man kan være kritisk over for Klaus Riskær, må vi som frit samfund også gøre plads til de mere spraglede identiteter og vige for demokratiets regler. Han har samlet over 20.000 stemmer igennem en noget krævende proces, og som vores styreform nu en gang er, ja, så repræsenterer han også vælgere, der rækker udover lederkollegiet og journalisterne på Berlingske.

Vi bør egentlig se det som en kæmpe gevinst, hvis Klaus Riskær kommer ind i Folketinget. For det betyder jo, at der er én plads mindre til de sædvanlige politikere. Det burde måske være en god nok grund til at stemme ham ind – på trods af hans fortid.

BRANCHENYT
Læs også