Dette er en kommentar: FINANS bringer løbende kommentarer fra specialister og meningsdannere. Alle kommentarer er udtryk for den pågældende skribents egen holdning.
Debat

SVEP. Det hårdeste special force team

Under coronakrisen fik vi vist, hvem der virkeligt får samfundet til at hænge sammen. Det er sygeplejersker, varme hænder, erhvervslivet og de privatansatte. Forkortet SVEP. Da det virkeligt gjaldt, trådte dette special force team sandt for dyden i karakter.

Rasmus Thomsen, PR-rådgiver og klummeskribent.

Det er næsten som et uvirkeligt barneeventyr, men den er god nok. Kære børn, den er god nok. Selveste Lego begyndte at omstille deres produktion, så beskyttelsesudstyr til sundhedspersonalet fremstilles af Lego-fabrikken. Hvorvidt det drejer sig om udstyr støbt helt fra bunden, eller det vitterligt bygges i de ikoniske klodser vides ikke. Det første er nok virkeligheden, det næste er ikke uvirkeligt. En kombination vil være plausibel.

Novo Nordisk og Carlsberg har omstillet deres produktion, så der nu leveres håndsprit. Og Grundfos er netop begyndt at fremstille visirer.

Vores varme hænder er i disse uger, dage, timer, trådt i karakter. Sygeplejersker, læger, sosu´er, soldater. For en stor dels vedkommende personale, vi ofte i det private erhvervsliv forbinder med deres higen efter rettigheder og løntillæg, finansieret af os i det arme erhvervsliv.

Men, når alt kom til alt, da Danmark blev kastet ud i noget der kan sidestilles med en decideret krig, viste vi os som den allersmukkeste søskendeflok, der i det daglige gik og pegede fingre ad hinanden. Da familien blev angrebet, viste de varme hænder en omstillingsparathed, som enhver erhvervsleder sukker efter, alt imens de privatansatte har knoklet for at holde stabile forsyninger til fronten.

Sandheden, modbydeligt trukket op, viser sig smukkere end nogensinde. Det er de varme hænder, der sikrer os, og erhvervslivet der sikrer de varme hænder. Sådan var det også før, sådan vil det også være efter. Dog med en mindre eksplicit forhold mellem årsag og virkning., men uden for diskussion den samme kausalitet. Erhvervslivet, de privatansatte genererer den værdi, som muliggør sygeplejersker, læger, sosu´er, og alle de andre, der gennem coronakrisen sikrer vores helbred.

Når vi er ude på den anden side, skal vi have os en snak her i landet. Om hvem der bidrager, og dermed har en eksistensberettigelse i samfund. Og det er eliteenheden, der er udgangspunktet. Som Jægerkorpset, Iron Six, Fremmedlegionen. Special Air Services. Danmark blev reddet af et special force team, verden sjældent har set mage. Sygeplejersker, varmehænder, erhvervslivet, privatansatte. SVEP.

Rasmus Thomsen

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.