Dette er en kommentar: FINANS bringer løbende kommentarer fra specialister og meningsdannere. Alle kommentarer er udtryk for den pågældende skribents egen holdning.
Debat

Er coronakrisen med til at fremskynde den digitale transformation?

Lige nu er virtuelle kommunikationsplatforme essentielle for at kunne afholde møder. Forhåbentlig vil flere tage det med ud på den anden side af krisen.

Tomas Talbro, Partner i GlobeSearch

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. For mens coronakrisen raser, og har lagt gader og kontorer øde overalt i verden, trives livet nu, bedre end nogensinde før, på kommunikationsplatforme som Teams, Zoom og Google Meet.

Alt fra bestyrelsesmøder til hjemmeundervisning i folkeskolen bliver i disse dage afholdt over video, og folk, der altid har svoret, at de ikke ville lære at bruge Microsoft Teams, er nu på få uger blevet habile brugere. Derudover ser vi nu, også Sundhedsstyrelsen henvende sig direkte til alle borgere på én gang via e-boks.

Hvis man kigger på den digitale udvikling i løbet af de seneste årtier, er det uden tvivl den mest innovative udviklingskurve i hele menneskehedens historie. Det føles ikke som mange år siden, at en virksomheds IT-afdeling bestod af en EDB-mand nede i kælderen, til nu i dag at være nogle af de vigtigste brikker i virksomhedernes behov for at skabe nye innovative løsninger.

På trods af dette var der før covid-19 rigtige mange virksomheder og institutioner, der ikke udnyttede de digitale muligheder, som lå lige foran næsen på dem. Tænk bare på, hvor mange mennesker der hver dag kører eller flyver frem og tilbage mellem møder - møder der i ni ud af ti tilfælde kunne være afholdt over et videokald. Det virker som om, at mange har holdt fast i de gamle analoge vaner af den simple grund, at de fungerer, så hvorfor lave om på det?

Her lidt over en måned efter at coronakrisen begyndte, kan de fleste nok nikke genkendende til, at selvom Google Meet, Zoom og Teams til tider kan volde problemer, fungerer platformene, og ved at holde møderne digitalt, har man også mange flere timer i døgnet til at kunne passe sit resterende arbejde.

Jeg er derfor ikke i tvivl om, at coronakrisen har været med til at fremskynde den digitale transformation og har bevist, at kommunikation over videokald er et reelt alternativ til de fysiske møder, som vi har praktiseret i flere tusinde år.

Tomas Talbro

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.