Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Krisen bør føre til flere investeringer i grøn energi

Grøn energi er på alle måder vejen frem. Forhåbentlig er der politisk vilje til at gå satse, når vi er ude på den anden side af coronakrisen.

Corona rammer verden

Verden over sidder regeringer netop nu og overvejer, hvordan økonomien bedst boostes i gang igen. Når pengene fordeles, bør de blandt andet placeres i grøn energi.

Ikke kun fordi grøn energi er godt for miljøet – også fordi solen skinner, og vinden blæser upåagtet globale udfordringer og pandemier. I takt med at energiforbruget er faldet i flere lande under krisen, er andelen af grøn strøm steget mange steder.

Dermed befinder flere lande sig med en energifordeling, de først forventede at ramme flere år ind i fremtiden. Lad os drage fordel af denne situation og investere i de grønne sektorer og bæredygtige virksomheder, som vi ønsker fortsat skal vokse.

Udover en bæredygtig energiproduktion er grøn strøm også godt for beskæftigelsen og for økonomien. En investering i for eksempel solenergi påvirkes ikke af et ustabilt aktiemarked.

Når finanssektoren i disse tider bløder, går det i langt mindre grad ud over energisektoren, og mange større energiselskaber melder da også om uændrede forventninger til 2020.

For selvom produktionen af varer mange steder falder, efterspørger befolkningen og offentlige institutioner stadig strøm. Obtons solcelleparker i ti lande producerer derfor stadig strøm – og afsætter den som normalt.

Grøn energi er dermed på alle måder vejen frem – jeg håber, der er politisk vilje til at gå den, når vi alle er kommet ud på den anden side af coronakrisen.

BRANCHENYT
Læs også